Sise u dresu Novog Pazara (© Star sport)
Sise u dresu Novog Pazara (© Star sport)

Iz Pazara u reprezentaciju: Abdulaj Sise se bori se Keitom, Dijavarom i Kamarom

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.05.21. | 18:18

Tu je i Sejduba Suma

U poslednje vreme često osporavana, Superliga izgleda nije baš toliko loša koliko se o njoj loše priča. Bar takav primer dolazi iz Novog Pazara, pošto je jedan njegov igrač postao – reprezentativac.

Abdulaj Sise, prvotimac kluba iz grada na obalama Jošanice, dobio je poziv da se javi na okupljanje selekcije Gvineje za četiri kontrolne utakmice po okončanju ove sezone. Selektor Didije Siks uvrstio je Sisea na spisak od 23 igrača na koje računa na provere sa Turskom, Togom, takozvanim Kosovom i Nigerom.

Izabrane vesti

Biće to Sisesov povratak u reprezentaciju posle pet i po godina. Prethodni meč odigrao je početkom decembra 2015. na gostovanju Svazilendu u okviru kvalifikacija za Kup afričkih nacija. U međuvremenu je tražio sebe u nižerazrednim francuskim klubovima, da bi dolaskom u Srbiju oživeo karijeru, sa po šest golova i asistencija nametnuo se kao jedan od efikasnijih članova tima koji je obezbedio opstanak u elitnom rangu.

Sve to sa pozicije zadnjeg veznog, zbog čega ga je selektor Siks i zaveo kao igrača sredine terena. Konkurentni za mesto u timu biće mu Liverpulov Nabi Keita, Amadu Dijavara iz Rome, Olimpijakosov Medi Kamara i Komso Mara iz Slovan Libereca.

Iako u Partizanu kažu da je povređen, na spisku Gvineje uredno se našao i ofanzivni vezni Sejduba Suma, na čiju je preporuku Abdulaj Sise prošlog leta došao u Srbiju. Najpre na probu među crno-bele – tada kao desni bek – ali pošto nije položio testove sreću je potražio u Novom Pazaru.

I, našao je.


tagovi

GvinejaFK Novi PazarNovi PazarAbdulaj Sise

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara