©Reuters
©Reuters

Iz penala i u prijateljskoj utakmici: Azar pogodio posle 188 dana

Vreme čitanja: 1min | sre. 27.07.22. | 06:46

Belgijanac strelac za Real Madrid u remiju sa Klub Amerikom (2:2)

Posle 188 dana i pogotka koji je 20. januara postigao u osmini finala Kupa kralja protiv Elčea, Eden Azar se najzad ponovo upisao u strelce za Real. Belgijanac je post dug više od pola godine prekinuo sa bele tačke u 54. minutu, a jedanaestercu je prethodio prekršaj nad Lukasom Vaskezom. Pogodak za preokret Reala i vođstvo 2:1 ipak nije bio dovoljan za trijumf pošto je Klub Amerika do izjednačenja stigla u 82. minutu, takođe kolom sa bele tačke preko Fidalga.

Iako su Meksikanci bolje otvorili utakmicu i posle uvodne inicijative stekli prednost prvak Evrope i Španije uspeo je da se do odlaska na odmor konsoliduje i vrati u život. Grešku Ridigera igrači Klub Amerike iskoristili su i već u petom minutu poveli golom Martina na asistenciju Lajuna.

Izabrane vesti

Na odgovor Reala čekalo se do 22. minuta kada je Karim Benzema posle duplog pasa sa Asensiom uputio neodbranjiv udarac sa oko 20 metara.

Rezultat iz prvog dela prvog poluvremena ostao je na snazi do početka nastavka, a dobru igru potpuno izmenjenog sastava Reala ukrasio je gol Azara. Na kraju, Madriđani su morali da se zadovolje remijem u drugoj proveri u Sjedinjenim Američkim Državama, posle poraza od Barselone. Naredni kontrolni duel klub iz španske prestonice će odigrati 31. juna protiv Juventusa koji je večeras odigrao nerešeno (2:2) sa Barselonom.



tagovi

Eden AzarKlub AmerikaReal Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara