Luis Ibanjez (©MN Press)
Luis Ibanjez (©MN Press)

Iz prve ruke o Onaziju - Luis Ibanjez: Top igrač, zvao me je, raspitivao se o Zvezdi...

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.07.20. | 08:38

"Ali uz njega mora da igra neko ko grize", poručuje nekadašnji bek crveno-belih

U početku je bilo bojazni kako će biti prihvaćen od strane tvrdokornih navijača sa severne tribine. Pre svega jer je igrao za Dinamo... Ali kratko je trajala ta neizvesnost. Luis Ibanjez kupio je navijače Crvene zvezde kao retko ko - lako i brzo. Dao gol u večitom derbiju, izgarao na svakom meču, imao bolji učinak od mnogih ofanzivaca koji su poslednjih godina dolazili na Marakanu - 11 golova i 15 asistencija.

Otuda ne čudi što se njegova reč i dalje poštuje među crveno-belom populacijom...

Izabrane vesti

"Zvezda je prelepa uspomena za mene. Prija kad mi navijači na Instagramu svakodnevno šalju poruke i pitaju kad ću da se vratim u klub. Velika je stvar kad ljudima ostaneš u lepom sećanju", ispričao je Luis Ibanjez u kraćem razgovoru za Sportski žurnal.

Argentinac ne krije da se više puta nudio Zvezdi, da je želeo da se vrati...

"Želeo sam barem dva puta, ali čini mi se da nije moguće zbog ljudi iz uprave. Kad god sam pitao da dođem, postojao je neki razlog zbog kog nije moglo. Novac nije bio problem"...

U takvoj situaciji razumljivo je što postoji i doza razočarenja...

"Naravno da sam se razočarao... Kad sam bio u klubu nismo primili platu po tri-četiri meseca. Nisam rekao reč"...

Ali zato reč -dve o novoj meti Crvene zvezde, Nigerijcu Onaziju. Dobro ga poznaje iz vremena dok su zajedno igrali u Trabzonu.

"Zvao me je, raspitivao se o Zvezdi. I rekao sam mu šta mislim, da je u Beogradu dobro. Kakav je igrač? Top! Sve vam govori to što je bio reprezentativac Nigerije. Povreda ga je omela... Ali vraća se. Igra na poziciji zadnjeg veznog, a ima tehniku kao desetka. Ume da gurne loptu između linija. Uz njega mora da igra neko ko grize, on voli da igra, finiji je igrač. Uz njega bi najbolje išao defanzivac Le Talekovog tipa. Onda se on oseća komotno, krene napred i okrene stanje na terenu", nahvalio je Ibanjez nekadašnjeg klupskog druga.

U igri je i povratak Aleksandra Kataija...

"Čuo sam... I drago mi je. Sjajan igrač. Samo da stekne poverenje trenera i saigrača. I onda će leteti po terenu. Znam kakav je", zaključio je defanzivac Zrinjskog.


tagovi

Luis IbanjezOgenji Onazi

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara