(©Reuters)
(©Reuters)

Iz Roterdama puca pogled na titulu, Fajenord je slomio i gradskog rivala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.04.23. | 16:28

Tim Arnea Slota na „plus osam“ posle pobede nad Spartom – 3:1

Fantastična Fajenordova sezona ulazi u šampionski foto finiš. Sedam kola je ostalo do kraja, a crveno-beli iz Roterdama su na „plus osam“ u odnosu na Ajaks. Samo čudo, kakvo se ne dešava baš tako često, može da zaustavi mašinu Arnea Slota pa da ne podigne titulu na kraju. Prvu posle šest godina.

Posle Ajaksovog kiksa, jedina nada za Fajenordove rivale bila je Sparta. Drugi klub iz Roterdama. Da iskoristi tenziju gradskog rivalstva pa da ukoči lidera prvenstva. Jesu se Spartanci dobro držali u dobrom delu meča, međutim, treba trčati sa Slotovim timom svih 90 minuta i trpeti udarac za udarcem. Na kraju 3:1 za Fajenord i otvorena magistrala ka šampionskoj kruni.

Izabrane vesti

Istina je da u prvom poluvremenu lider na tabeli nije blistao. Štaviše, ko zna šta bi bilo da je Sparta iskoristila penal u poslednjem minutu. Lopta je pogodila u ruku Vajfera i sudija je pokazao na belu tačku, kod rezultata 1:1. Odgovornost je preuzeo Van Kruj, a proslavio se golman Fajenorda Velenrojter, koji je na gol stao posle povrede Bejloua. Živu loptu uhvatio je čuvar mreže gostiju.

E, to je bio kiks koji Sparta nije smela sebi da dozvoli. Drugo poluvreme – druga priča. Fajenord je izašao na teren mnogo odlučniji, raspoloženiji za igru. Šimanski je propustio dve odlične prilike za vodeći tim na tabeli, a za pesmu navijača pobrinuo se Himenez pogotkom u 70. minutu.

Samo šest minuta kasnije Hancko je podigao prednost Fajenorda na dva razlike i rešio sve dileme oko ishoda meča. Osam velikih bodova prednosti ima sastav Arnea Slota ispred Ajaksa i PSV Ajndhovena. I deluje na terenu kao mašina koja ne može da se zaustavi.

EREDIVIZIJA - 27. KOLO

Subota

AZ Alkmar - Herenven 1:1 (0:1)

/Mus 76ag - Van Hojdonk 5/

Ekscelzior - Tvente 0:0

Kambur - Emen 1:2 (0:0)

/Paulisen 68 - El Mesaudi 78, Veldmate 90+2/

NEC - PSV 2:4 (0:3)

/Tanane 59, 87 - De Jong 7, 52, Boskalji 21, Verman 39/

RKC - Vitese 1:0 (1:0)

/Kramer 27/

Nedelja

Go Ahed Igls - Ajaks 0:0

Sparta - Fajenord 1:3 (1:1)

/Pinto 33 - Pajšao 12, Himenez 70, Hancko 76/

Utreht - Volendam 0:0

16.45: (2,20) Fortuna Sitard (3,45) Groningen (3,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Holandija 1FajenordSparta RoterdamArne Slot

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara