Lukas Okampos (©AFP)
Lukas Okampos (©AFP)

Iz ruke, preko celog terena, za Ligu Šampiona! Sevilja rutinski protiv Majorke

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.07.20. | 23:11

Ekipa Đulena Lopetegija nadomak elitnog takmičenja

Ume da preokrene kao u prethodnom kolu protiv Bilbaa, ali Sevilja je doktorirala na temu odbrane vođstva. Kao mnogo puta ove sezone, Rohiblankosi su na vreme stigli do prednosti, vešto čuvali istu, i na kraju iz kontre nokautirali Majorku - 2:0 (1:0).

Pretplatili se jesu na Ligu Evrope, ali je velikim klubovima Liga šampiona uvek bila primamljivija, a klub iz Andaluzije to svakako jeste. Posle ove pobede, Viljareal može da zaboravi na nadmetanje sa elitom naredne godine, jer uz meč više, Rohiblankosi imaju i devet bodova prednosti u odnosu na Žutu podmornicu, i samo veliko čudo ih održava u trci, baš kao i Majorku u borbi za opstanak, pošto uz utakmicu više ima tri boda manje od prvog iznad crte, Alavesa. A ekipa Đulena Lopetegija do kraja prvenstva mogla bi i do trećeg mesta, prvi put još od 2009. godine.

Izabrane vesti

Nije Sevilja blistala i bila preterano napadački nastrojena, ali je radila ono što ove sezone radi idealno, barem protiv "manjih" ekipa - kontrolisala tok meča, imala glavnu reč i ono što je najbitnije, ostala je skoncentrisana do kraja i sačuvala prednost, što od dolaska Đulena Lopetegija radi za desetku. Ta ziheraška igra, bez zaletanja ka protivničkom golu i nedovoljan broj stvorenih šansi često zna da se obije o glavu, ali se Sevilji to nije dogodilo.

A nije da nije moglo. Na prvu priliku Rohiblankosi su čekali sve do sredine prvog poluvremena kada je na oštru loptu Hesusa Navasa natrčao Fernando Reges, ali je pucao pravo u golmana. I kad već iz igre nije mogla, ekipa iz Andaluzije je protivnika"smekšala" jedanaestercem. Penal, osmi za Sevilju u ovoj sezoni, bio je čist kao suza, nisu se gosti previše bunili, a sa bele tačke precizan je po peti put bio najbolji strelac ekipe Lukas Okampos i tako stigao do 14. pogotka u sezoni. Nije čak ni gledao ka golu prilikom udarca. Toliko je siguran bio.

Zaletela se Majorka po povratku sa odmora, u uvodnim minutima drugog dela pripretila u dva navrata posle prekida, ali je to bilo sve što je prikazala. Međutim, ekipa sa Balearskih ostrva nije se predavala do samog kraja, nije odustajala od ofanzivne igre, a Sevilja se u svom stilu povukla, čekala, i - dočekala. Posle još jednog bezidejnog napada gostiju, inače rezervni golman Rohiblankosa, Bono, video je Jusufa El Nesirija na drugom kraju terena, dugom loptom preko celog igrališta ga spojio sa golom, a Marokanac je preciznim lob udarcem kaznio istrčavanje Manola Reine overio trijumf i stigao do četvrtog gola u sezoni.

ŠPANIJA 1 – 36. KOLO

Subota

Osasuna - Selta 2:1 (1:1)

/Enrik 23, Hoze 90+1 - Mina 10/

Valjadolid - Barselona 0:1 (0:1)

/Vidal 15/

Atletiko Madrid - Betis 1:0 (0:0)

/Kosta 74/

Nedelja

Espanjol - Eibar 0:2 (0:2)

/Ekspozito 25p, 36/

Levante - Atletik Bilbao 1:2 (0:2)

/Bardi 71 - Garsija 4, 45+1/

Leganes – Valensija 1:0 (1:0)

/Perez 18/

Sevilja - Majorka 2:0 (1:0)

/Okampos 41p, El Nesiri 84/

Ponedeljak

19.30 (3,35) Alaves (2,80) Hetafe (2,50)

19.30 (2,40) Viljareal (3,35) Sosijedad (2,95)

22.00 (8,00) Granada (4,50) Real Madrid (1,42)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ŠpanijaPrimeraSeviljaMajorka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara