Iz Sinđelića u Slovacko: Štoper Radoičić dve godine u Češkoj

Vreme čitanja: 1min | uto. 20.02.24. | 10:16

Mladi defanzivac na novoj adresi

Dosad nijedan Srbin nije igrao za češko Slovacko. To će se promeniti ovog proleća, pošto je dres kluba, koji su ovdašnji ljubitelji fudbala upoznali po mečevima sa Partizanom u Ligi konferencije, zadužio Mateja Radoičić.

U pitanju je prvotimac beogradskog Sinđelića, što celoj priči daje poseban ton, jer je iz Srpske lige “Beograd”otišao u inostranstvo. Njemu je posle probe u Uherskom Hradištu i samo jedne kontrolne utakmice ponuđen ugovor na dve godine, koji je oberučke prihvatio.

Izabrane vesti

Slovacko je moja ogromna šansa za napredak u karijeri. Veliku zahvalnost za realizaciju posla dugujem Darku Šuškaviću, bivšem fudbaleru Vojvodine, sada u stručnom štabu mog novog tima. Isto tako, i agentu Aleksandru Bogdanoviću, koji je završio transfer”, istakao je Radoičić.

Inače, Mateja je 2006. godište, osim štopera, pokriva i poziciju desnog bečka, polaznik je mladih kategorija Brodarca, Partizana i Rada, dok je u seniorskom fudbalu igrao za Žarkovo i Sinđelić.

Sad će za Slovacko, gde bi mogao da bude kandidat za omladinsku reprezentaciju Srbije za koju je već nekoliko puta igrao.

Slovacko je četvrtoplasirani tim prvenstva Češke i dosad je u klubu imalo po dvojicu Makedonaca i igrača iz Bosne i Hercegovine, te po jednom Hrvata i Slovenca. Evo i prvog Srbina.


tagovi

SinđelićSlovackoČeškaČeška 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara