Željko Petrović ©Reuters
Željko Petrović ©Reuters

Izazov zvani opstanak, Željko Petrović preuzeo Vilem Drugi

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.01.21. | 15:08

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije preuzeo klub iz Tilburga

Veljiki izazov za Željka Petrovića, možda i najveći u trenerskoj karijeri. Nekadašnji reprezetnativac Jugoslavije promovisan je u šefa struke holandskog prvoligaša Vilema Drugog. On je potpisao ugovor do kraja sezone, a osnovni cilj je pokušaj da klub iz Tilburga sačuva u Erediviziji.

Petrović odmah kreće sa poslom, već danas popodne će voditi trening ekipe i početi sa pripremama za izuzetno važan meč sa poslednjeplasiranim Emenom. Koliko ga čeka težak posao govori i činjenica da Vilem ostvario samo dve pobede ove sezone, a da je slast prvenstvene pobede poslednji put osetio 21. novembra prošlegodine nad Venlom kod kuće (2:1).

Izabrane vesti

Željko Petrović ima veliko iskustvo igranja, ali i trenerskog rada u holanskom fudbalu, što kao pomoćnik, što kao glavni trener. Poslednjih godina intenzivno sarađivao sa Dikom Advokatom, kojem je bio pomoćnik u reprezentaciji Srbije, Sanderlendu, Utrehtu i Fajenordu. Poslednji put samostalno je u Erediviziji radio u Den Hagu u sezoni 2016/2017.

"Došli smo u situaciju kada je očuvanje statusa u Erediviziji postao naš cilj. Uvereni smo da je Željko trener sa kojim zajedno to pomožemo postići. Lično dobro poznajem Željkove kvalitete još iz vremena igranja u HSV-u", rekao je direktor kluba Joris Matajsen.

Petrović je kao fudbaler igrao u Nikšiću, Budućnosti, Dinamo Zagrebu, Sevilji, Den Bošu, RKC-u, Uravi i RKC-u, dok je kao trener samostalno radio u Boavisti, RKC-u, Uravi, Al Šababu, Den Hagu, Botevu, Badaku i Interu iz Zapreščića. Dres reprezentacije Jugoslavije nosio je 18 puta.

 


tagovi

Željko Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara