Izbacio Zvezdu i Dinamo iz Lige šampiona, tukao Real u Madridu, pa otišao u rat

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.02.22. | 15:04

Juri Vernidub, jedinstvena fudbalska ličnost

Gotovo da niko nije čuo za njega do dvomeča sa Crvenom zvezdom letos u Ligi šampiona. Dogodilo se šta se dogodilo, njegov Šerif eliminisao je srpskog prvaka u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, međutim Juri Vernidub i najbolji moldavski klub tu se nisu zaustavili. U plej-ofu stradaće pred njima i zagrebački Dinamo, po mnogima najbolji tim s prostora nekadašnje SFRJ, a da je ovo njihova sezona čuda bilo je jasno kada su otišli na Santijago Bernabeu i na jednom od najčuvenijih svetskih stadiona priredili senzaciju za pamćenje, savladavši Real sa 2:1.

Danima je fudbalska Evropa jesenas brujala o 56-godišnjem stručnjaku iz Ukrajine i njegovom Šerifu. Uzeće Moldavci potom četiri boda Šahtjoru, namučiće Inter, da bi evropsku odiseju za ovu sezonu završili tek pre nekoliko dana u doigravanju Lige Evrope. Posle penala ispali su od Brage.

Izabrane vesti

Juri Vernidub nedugo potom spakovao se i vratio u svoju domovinu, pošto je već počelo da sluti na ratna dejstva. Nije mnogo prošlo, a njegovo ime ponovo je u svim svetskim medijima.

Uglavnom uz naslov: Čovek pre pet meseci tukao Real u Madridu, danas obukao uniformu i pridružio se ukrajinskim teritorijalnim snagama!

"Imam ženu, dvoje dece, dvoje unučadi, braću i sestre, sve što želim je da ih rat ne dotakne", poručio je Vernidub iz Portugalije u četvrtak, gde je njegov Šerif igrao s Bragom. "Čim stignem u Moldaviju zamoliću ljude iz kluba da me puste da odem kući kod svoje porodice. Moram da budem tamo ako im zatreba pomoć. Ponosan sam na ljude koji brane našu zemlju".

Četiri dana kasnije Vernidub ne samo da se vratio u domovinu nego je zadužio ratnu opremu i pridružio se još nekim ukrajinskim sportistima koji su se prijavili kao dobrovoljci, poput braće Kličko i Vasila Lomačenka.



tagovi

Juri VernidubVladimir Putin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara