Kristijan Noboa (© MN Press)
Kristijan Noboa (© MN Press)

Izgleda da će Soči opet u Evropu: Pregazio Spartaka i najavio smenu Vitorije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.12.21. | 19:43

I to sa desetoricom u poslednjih pola sata

Letos je prvi put u istoriji Soči igrao evropski fudbal, a deluje da će opet. Tim koga je Partizan eliminisao u kvalifikacijama za Ligu konferencije završio je kalendarsku 2021. u velikom stilu, uverljivim trijumfom nad moskovskim Spartakom, u poslednjem meču ruskog prvenstva pred dvomesečnu pauzu – 3:0.

Na ovaj način Soči je posle remija Dinama i Zenita lideru na tabeli prišao na sedam, Moskovljanima na pet bodova, probio se na treću poziciju koja vodi u treće po vrednosti UEFA takmičenje, ali je igrom pokazao da bi možda mogao da napadne i drugo mesto.

Izabrane vesti

Posebno što je do desetog slavlja u Premijer ligi Rusije – ima ih više od Krasnodara, CSKA, Lokomotive i današnjeg rivala – stigao sa igračem manje u poslednjih pola sata. Kristijan Noboa, strelac iz jedanaesterca pošto je lopta pogodila u ruku Mihaila Ignjatova, zaradio je direktan crveni karton u 66. minutu zbog rušenja protivnika s leđa na centru igrališta i tad je delovalo da bi gost mogao da se vrati u igru.

Ne lezi vraže. I bez Ekvadorca, najboljeg igrača ekipe, Soči je bio bolji, u završnici postigao još dva gola, trener Vladimir Fedotov potvrdio da je stručnjak za Spartak (neporažen u sedam duela, peta pobeda uz dva remija), a da je njegov kolega pred otkazom. Velike planove imali su na Atkritije areni sa Ruijem Vitorijom, ali je Portugalac podbacio u prvenstvu, Moskovljani su tek deveti sa 23 boda (samo dvaput u istoriji imali manje u ovom delu sezone), zbog čega se uveliko govori o smeni, bez obzira što je nekadašnji strateg Benfike bio prvi u grupi Lige Evrope sa Napolijem, Lesterom i Legijom.

Dosad je na 26 utakmica ostvario devet pobeda, šest remija i samo 11 poraza. Najavljuje se da mu je ovo bio poslednji meč na klupi Spartaka i da će ga zameniti Italijan Paolo Vanoli.

RUSIJA 1 – 18. KOLO

Subota

Krila Sovjetov - Rubin 2:0 (0:0)

/Sergejev 62, Pinjajev 86/

CSKA Moskva - Arsenal 2:0 (1:0)

/Zabolotnji 33, 77pen/

Rostov - Ural 1:4 (1:4)

/Poloz 20pen - Gadžimuradov 3, 40, Adamov 6, Bicfalvi 44/

Nedelja

Dinamo Moskva – Zenit 1:1 (0:1)

/Skopincev 72 – Klaudinjo 34/

Ahmat – Himki 4:1 (2:0)

/Timofejev 19p, 45p, Konate 50p, Konate 65 – Trošečkin 67/

Krasnodar – Nižnji Novgorod 0:0

Lokomotiva Moskva – Ufa 2:0 (0:0)

/Maradišvili 70, Kerk 75/

Ponedeljak

Soči – Spartak 3:0 (1:0)

/Noboa 28 pen, Popov 89, Jusupov 90+7/



tagovi

SočiSpartak MoskvaRui VitorijaKristijan Noboa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara