Izgubljena bitka na sredini terena, Jankovićevi Kinezi poklekli protiv Novog Zelanda

Vreme čitanja: 1min | ned. 26.03.23. | 07:02

Poraz selekcije srpskog stratega u Velingtonu - 1:2

Posle remija bez golova u Ouklendu, ali i serije od četiri uzastopna narešena rezultata u međusobnim mečevima, Novi Zeland je slomio otpor Kine, koju odnedavno predvodi srpski stručnak Aleksandar Jaković - 2:1 (1:0).

Ovoga puta nije bilo mnogo dileme, Novi Zeland je dobio bitku na sredini terena, imao značajno veći posed lopte tokom čitave utakmice i stvarao opasne prilike pred golom Jana Džunlinga. Mogao je domaćin u Velingtonu i ranije da reši čitav posao, ali se na postavljanje konačnog rezultata utakmice čekalo sve do 81. minuta, kada je Metju Gartet odlično reagovao naon hiruški preciznog dubinskog dodavanja Džoa Bela.

Izabrane vesti

Novi Zeland je do prvog pogotka na meču mogao u 33. minutu, ali tada Aleks Grajv nije uspeo da iskoristi jedanaesterac, pa se na prvi pogodak čekalo još devet minuta. Tada je sreća okrenula leđa Jankovićevom timu, pošto je nakon centaršuta Marka Rohasa nesrećni Žu poslao loptu u sopstvenu mrežu.

Drugi primljeni pogodak na utakmici ipak nije u potpunosti obeshrabrio Kineze, koji su krenuli na sve ili ništa, a onda u trećem minutu nadoknade stigli do počasnog pogodka zahvaljujući Ba Dunu. On je na odličan način krunisao kontranapad svoje ekipe i pravovremeni Suna sa desne strane.

Svih 90 minuta u dresu domaće selekcije odigrao je budući igrač Crvene zvezde Marko Stamenić i vrlo dobro odradio defanzivne zadatke u manevru.


tagovi

KinaAleksandar JankovićMarko Stamenić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara