Radost Bode Glimta (©Reuters)
Radost Bode Glimta (©Reuters)

Iživljavanje Bode Glimta: Norveški šampion osmicom overio prolaz, Linfild demoliran (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.07.22. | 20:18

Irci izvukli deblji kraj od Rome u Norveškoj...

Postoje treneri stvaraoci, njima nisu potrebne basnoslovne svote novce za pojačanja i šleper igrača, od zatečenog su sposobni da naprave šampionske ekipe i budu koska daleko moćnijima u svakom pogledu. I oni drugi što rezultat kupuju džakovima para. Pod prvu kategoriju bez ikakve sumnje potpada Kjetil Knutsen, norveški čudotvorac, koji je od Bode Glimta napravio mašineriju. Atraktivno, na gol više, žetva trofeja, pomeranje granica u Evropi i sve punija i punija kasa. Takvo je stanje u arktičkom krugu jače od dve sezone, a danas je norveški šampion nadmašio sebe – spakovao je osam komada i u velikom stilu ušao u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Bode Glimt je preko Klaksvika, a zatim Linfilda osigurao evropsku jesen. Ligu konferencije ima u džepu nakon što je pregazio šampiona Severne Irske na severu Norveške i anulirao gol zaostatka iz prvog meča – 8:0 (4:0). Kako god su igrači Bode Glimta takli loptu ona je završavala u mreži. Podsetili su uništavanje Rome iz prethodne sezone, kada je Rui Patrisio šest puta vadio loptu iz gola, i dokazao da i pored silnih odlazaka može da bude i te kako ubojit.

Izabrane vesti

Igrači defiluju kroz Bode Glimt, najbolji odlaze jedan za drugim, Bode Glimt trpi, ali rezultati ne izostaju. Duže vreme nema Filipa Sinkernagela, Jensa Petera Haugea, Kaspera Junkera, ekipu je napustio i Erik Bothajm, no to se nije preterano odrazilo na produktivnost tima. I dalje je Bode sposoban da režira goleadu, sve zahvaljujući Kjetilu Knutsenu. Čini čuda na klupi norveškog šampiona, uvek pronađe zamenu i izbaci novu gol-mašinu. Novi projekat je Amal Pelegrino.

Linfild je gajio nadu da može da sačuva gol prednosti steknut u Belfastu, uneo je Kirk Miler optimizam i srušio ga u revanšu. Hugo Vetlesen otvorio je Irce na vreme, nije prošlo ni deset minuta. Namirisao je norveški prvak krv, pritisnuo goste, a Miler je igrao rukom na gol-liniji i zaradio crveni karton. Sredinom prvog poluvremena sve je bilo gotovo. Viktor Bonifejs je realizovao penal, a zatim su Amal Pelegrino i Runar Espejord ubacili Linfild u mašinu.

Defanzivna linija gostujućeg tima sedela je u krilu golmana Krisa Džonsa, nije ni pokušao Linfild da napadne. Bez šuta na gol završio je meč, molio se severnoisrki šampion da što manje primi. Bode Glimt bio je nemilosrdan. Granatirao je gol rivala, Pelegrino i Espejord su u dva navrata tresli mrežu, a među strelce su se upisali i Saltnes i islandski bek Alfons Sampsted.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA – 2. KOLO (REVANŠI)

Utorak

AEK Larnaka - Midtjiland, penalima 3:4 (1:1, 1:1) - prvi meč 1:1

/Olatundži 9 - Dalskard 12/

Viktorija Plzenj - HJK Helsinki 5:0 (3:0) - prvi meč 2:1

/Pernica 11, Sikora 21, 73, Hejda 31, Kliment 84/

Šerif - Maribor 1:0 (0:0) - prvi meč 0:0

/Jansane 88/

Didelanž - Pjunik 1:4 (1:1) - prvi meč 1:0

/Hasan 21 - Žuninjo 24, Juričić 54, 85, Otubandžo 76/

Šamrok - Ludogorec 2:1 (1:0) - prvi meč 0:3

/Grin 21, Emaku 88 - Kauli 90+1/

Škupi - Dinamo Zagreb 0:1 (0:0) - prvi meč 2:2

/Ademi 47/

Sreda

Bode Glimt - Linfild 8:0 (4:0) - prvi meč 0:1

/Vetlesen 7, Bonifejs 21pen, Pelegrino 25, 54pen, Saltnes 29, Espejor 52, 88, Sampsted 73/

Fenerbahče - Dinamo Kijev (u toku) - prvi meč 0:0

Malme - Žalgiris (u toku) - prvi meč 0:1

Cirih - Karabag (u toku) - prvi meč 2:3

20.30: (3,05) Slovan Bratislava (3,25) Ferencvaroš (2,40) – prvi meč 2:1

21.00: (1,80) Olimpijakos (3,45) Makabi Haifa (4,80) – prvi meč 1:1

***kvote su podložne promenama


tagovi

kvalifikacije za Ligu šampionaBode Glimtlinfild

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara