Crveni karton za Luku Jovića (Reuters)
Crveni karton za Luku Jovića (Reuters)

Izlivi nervoze, padovi koncentracije: Pioli vodi drugi najnedisciplinovaniji tim u top 5 liga (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.02.24. | 13:24

Crveni karton koji je sinoć u Monci zaradio Luka Jović predstavljao je šesto isključenje Rosonera u Seriji A ove sezone

Ako su i najveći optimisti među navijačima Milana pomislili da je njihov klub i dalje u trci za "skudeto", nakon jučerašnjeg fijaska u Monci i njihove nade su usahle. Jedan od detalja koji su obeležili gostovanje Rosonera na Brijanteu jeste crveni karton Luke Jovića iz 53. minuta. Neki će reći da ga je Srbin nakon što je pao na provokaciju Ica, prestrogo zaradio, ali to ne menja činjenicu da su fudbaleri italijanskog velikana prečesto sebi ove sezone dozvoljavali izlive nervoze i padove koncentracije ostavljajući ekipu na cedilu.

Da nije bilo tako, možda bi Milan imao koji bod više, ali uvek stoji ono pitanje "šta bi bilo kada bi bilo". Ono što je činjenica, jeste da je ekipa koju predvodi Stefano Pioli sinoć šesti put isprovocirala sudije da joj pokažu crveni karton u Seriji A. Jedini nedisciplinovaniji tim u ligama petice je Hetafe čiji su igrači u osam navrata isključeni.

Izabrane vesti

Led je ove sezone probio Fikajo Tomori u trećem kolu protiv Rome. Engleski štoper je potpuno zasluženo dobio drugi žuti karton protiv Rome. Milan je do kraja primio gol, ali je sa Olimpika otišao kao pobednik sa 2:1 budući da je zaliha od dva gola pre crvenog kartona bila nedostižna.

Pet prvenstvenih utakmica kasnije, u 8. rundi Milan je gostovao Đenovi i vodio sa 1:0, a Majk Menjan je u završnici meča istrčavši iz šesnaesterca u skoku pokosio protivničkog fudbalera. Koleno Francuza završilo je u grudima Ekubana, a isključenog Menjana među stativama je zamenio Žiru i gosti su se odbranili.

Dva puta su se Rosoneri izvukli sa igračem manje, ali već u sledećem kolu kaznio ih je Juventus. Došla je Stara dama na San Siro, a pomogao joj je neiskusni Malik Tšau, inače u sinoćnom duelu protiv Monce, najgori igrač na terenu. Mladi Nemac je nerazmišljajući o posledicama povukao sa leđa Mojzea Kena, sprečio ga da se ustremi ka golu i dobio direktan crveni karton. Milan je ostao brojčano inferioran u 40. minutu, odolevao do 63. kada je Manuel Lokateli uz mnogo sreće pogodio za pobedu Juvea.

Već u 12. kolu protiv Lečea pocrveneo je Olivije Žiru. Bio je to odraz klasične frustracije nakon što je Milan ispustio dva gola prednosti na stadionu Via del Mare, a Francuz je nakon žutog kartona urlao na sudiju nakon čega mu je pokazan put ka svlačionici. Zvuči neverovatno, ali Rosoneri su u pet utakmica, od 8. do 12. kola dobili tri crvena kartona!

U 15. rundi, otišli su Piolijevi puleni u Bergamo na megdan Atalanti, tamo dva puta jurili zaostatak i stizali do izjednačenja, da bi kapiten Davide Kalabrija zbog faula na centru igrališta dobio drugi žuti karton. Bilo je to u trećem minutu nadoknade, delovalo je da će timovi osvojiti po bod, ali je majstorstvo Luisa Murijela iz petog minuta sudijskog dodatka bacilo goste na kolena.

Taman što su se Rosoneri doveli u red nakon poražavajuće statistike od pet crvenih kartona iz prvih 15 ligaških utakmica i taman što su ušli u seriju od devet utakmica bez poraza od kojih su na sedam pobedili, dogodila se Jovićeva nepromišljenost u Monci.

Možemo samo da nagađamo koliko bi bodova više u odnosu na trenutnih 52, Milan imao da nije dozvolio Juventusu da se poluvreme i kusur šeta San Sirom sa igračem više, da Kalabrijino isključenje nije poremetilo fokus u finišu meča sa Atalantom, da nije ostao na vetrometini protiv Monce.


tagovi

ac milanMilancrveni karton

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara