Slavlje fudbalera Zlatibora (© Star sport)
Slavlje fudbalera Zlatibora (© Star sport)

Iznenađenje na krovu: Zlatiboru prvi bod u Superligi

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.08.20. | 20:52

Mladost u finišu do četvrte pobede u pet kola, remi u Šapcu

Desilo se i to – Zlatibor je otkinuo dva boda favoritu! Otkako je počela sezona okarakterisan je tim iz Čajetine kao ubedljivo najlošiji u elitnom rangu, pretrpeo sve poraze, primio 15 golova i taman kad su ga mnogi otpisali vaskrsao je na krovu Tržnog centra „Stadion“, pokazavši da vredi više nego što bi se zaključilo prostim pogledom na rezultrate.

Ekipa Predraga Ristanovića bila je blizu senzacije, ali će joj i remi protiv Voždovca dati vetar u leđa pred nastavak takmičenja. Malo je nedostajalo da debitant u Superligi odnese ceo plen iz Zaplanjske, na kraju je morao da se zadovolji bodom. Premijernim otkako je stigao iz Prve lige – 1:1.

Izabrane vesti

Gosti su poveli pogotkom iz penala Milana Đokića sredinom drugog poluvremena, da bi poen sastavu Jovana Damjanovića osigurao rezervista Nikola Vujnović deset minuta pre kraja. Voždovac je potvrdio da se u novom prvenstvu komotnije oseća na strani, van svog stadiona tukao je Inđiju i Rad, a ako mu je za utehu ovoga puta kod kuće nije poražen kao na susretima sa Radnikom i Vojvodinom.

Potvrdila je Mladost da je, uz Spartak, možda najprijatnije iznenađenje nove sezone. Doduše, poprilično se mučila protiv Rada (u uvodu meča propustila čak da realizuje penal), ali je u 80. minutu Aleksandar Ješić doneo Lučancima četvrtu pobedu u pet rundi. Posle Javora, Radnika i Inđije, te otpora Vojvodini u dve trećine duela u Novom Sadu, ekipa Gorana Stanića osigurala je trijumf vredan plasman u gornji deo tabele.

Posle tri vezana poraza, Mačva je osvojila samo bod protiv Novog Pazara. Samo, jer je po imenima kvalitetniji sastav i vodila je pogotkom Miloša Zukanovića, ali je administrativni povratnik u Superligu osvojio prvi bod na strani golom Šefkije Rešića u trenucima kad je imao igrača manje na terenu.

SUPERLIGA SRBIJE – 5. KOLO

Petak

Proleter NS - Crvena zvezda 0:1 (0:0)

/Ben 76/

TSC Bačka Topola - Metalac GM 2:3 (0:1)

/Tomanović 67, Lukić 70 - Katanić 16, 60, 75/

Subota

Čukarički - Bačka 1:0 (0:0)

/Kajević 76/

Javor - Radnik 2:1 (2:1)

/Luković 7pen, Maričić 23 - Spasić 30/

Spartak - Radnički Niš 2:0 (2:0)

/Marčić 14, Savković 41/

Partizan - Inđija 5:0 (1:0)

/Natho 20pen, Asano 48, 65, 76, Zdjelar 60/

Nedelja

Napredak – Vojvodina 0:1 (0:0)

/Đorđević 58/

Voždovac – Zlatibor 1:1 (0:0)

/Vujnović 78 – Đokić 69 pen/

Mačva – Novi Pazar 1:1 (1:0)

/Zukanović 11 – Rešić 62/

Mladost – Rad 1:0 (0:0)

/Ješić 80/



tagovi

ZlatiborZlatibor ČajetinaPredrag Ristanovićfk voždovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara