Nebojša Jandrić i Milan Kuljić (©MN Press)
Nebojša Jandrić i Milan Kuljić (©MN Press)

Jandrićevih 25 utakmica, četiri poraza i otkaz, pa Kuljićevih sedam mečeva i četiri poraza

Vreme čitanja: 4min | čet. 28.04.22. | 09:49

Uprava je verovatno najveći krivac zbog toga što je Inđija od lidera Prve lige ekspresno došla do toga da joj “visi” i baraž za popunu Superlige Srbije. Javor je ovog četvrtka (16.00) u prilici da zada još jedan udarac Sremcima

Naslađivali smo se svi kada je svojevremeno Real Madrid smenio Radomira Antića dok je bio prvi u Primeri, pa je potom izgubio već viđenu titulu, smejali su se i partizanovci upravi Crvene zvezde kada je uručila otkaz Vladimiru Petroviću Pižonu dok su crveno-beli bili ispred najvećeg rivala na tabeli, a kasnije su završili daleko iza njega… Sada većina timova u Prvoj ligi isto tako potcenjivački priča i o upravi Inđije, zbog odluke da smeni Nebojšu Jandrića dok je bila prva na tabeli. Ispostavilo se da je to bio katastrofalan autogol, pa s punim razlogom navijači zeleno-belih pred meč sa Javorom (četvrtak, 16) u 3. kolu plej-ofa strepe i za plasman u baraž.

Sremci su sa Jandrićem igrali najbolji fudbal u Prvoj ligi i sa dobrim razlogom su bili najveći favorit da se ekspresno vrate u elitu. Bila je Inđija prva na tabeli, igrala ubedljivo najatraktivnije, postizala je najviše golova i gotovo svaki protivnički trener je javno hvalio zeleno-bele.

Izabrane vesti

Bilo je tu i nekih kikseva, malo slabije se ušlo prolećnu polusezonu, ali malo ko sa strane je mogao da očekuje da će Jandrić da dobije otkaz. Posle pobede nad Mačvom (2:1), usledili su remiji sa Grafičarom (1:1) i OFK Bačkom (1:1), a onda i nesrećan poraz od Zlatibora u Čajetini (1:0). Iako je to bio tek četvrti Inđijin poraz u sezoni, Jandriću je uručen otkaz.

Očigledno je to bila loša šok terapija, iako je posle samo dva dana Milan Kuljić preuzeo tim rezultati se nisu popravili. Debitovao je porazom od Timoka (1:0), usledio je remi sa IMT-om (2:2), a posle pobeda nad Mladosti (posle preokreta sa 2:1) i Budućnosti (1:0) delovalo je da se napokon izlazi iz krize, što je samo bila optička varka. Kada su krenuli najvažniji mečevi, Inđija je vezala tri poraza – dva puta od Železničara sa po 3:1 i jednom od Mladosti sa 2:1. Od toga dva na svojoj Tojo tajers areni…

16.00: (2,20) Inđija (2,95) Javor (3,50)

Sada su Sremci sa Kuljićem za samo sedam utakmica nakupili isti broj poraza kao prethodno na Jandrićevih 25. Posle poslednjeg od Pančevaca Inđija se žalila na suđenje i izdala je saopštenje, kojim je apelovala FSS-u i policiji da istraži utakmicu.

Pritom, danas igraju protiv jednog od timova koji su u najboljoj formi, Javora. Ekipa iz Ivanjice je evidentno tempirala formu za ovu fazu takmičenja, ne zna za poraz na poslednjih sedam utakmica (pet pobeda i dva remija), a za plasman u Superligu bi mogla da bude ključna pobeda nad Mladosti u Novom Sadu (2:0) u prošlom kolu. Sada su izabranici Igora Bondžulića na drugoj poziciji, poslednjoj koja vodi direktno u elitu, sa dva boda više od Inđije.

Velika pobeda u Novom Sadu je već arhivirana, jer nas čekaju nove obaveze. Idemo u Inđiju, ekipi koja je najviše vremena bila ubedljivo prva na tabeli. Upali su u malu krizu, vezali nekoliko poraza, ali to ne sme da nas zavara. Imaju kvalitet zbog kojeg su skoro 30 kola bili na prvom mestu i sigurno će učiniti sve da to i pokažu. Očekujem takmičarsku utakmicu, u kojoj će se pre svega voditi računa da se ne pogreši. Mislim da će Inđija izaći ofanzivno, jer ima dva boda manje od nas. Mi moramo biti na nivou prethodnih utakmica, čak i bolji, kako bismo ostvarili dobar rezultat”, rekao je Bondžulić.

Javor će protiv Sremaca da igra bez Eliomara, koji se još nije oporavio od povrede, ali su se zato Ibrahim Tanko i Milan Marčić vratili u protokol. Poslednje gostovanje u Inđiji ekipa iz Ivanjice pamti po dobrom, pošto je u novembru prošle godine slavila sa 2:0 golovima Tanka i Nemanje Lakića Pešića.

Malo je ostalo do kraja. Mislim da ćemo sa pravim stavom i mentalitetom moći da ostvarimo cilj i vratimo se u Superligu”, kazao je Lakić Pešić pred meč sa Inđijom.

Posle ovog meča oba rivala će imati nešto lakši raspored. Inđiji su ostala gostovanja OFK Žarkovu i Loznici, te dueli na svom terenu sa IMT-om i Radničkim. Javor će u naredna dva kola da dočeka IMT i Radnički, zatim gostuje OFK Žarkovu, pa u poslednjem meču dočekuje Loznicu. Od ovih timova samo IMT ima ambicije da se bori za plasman u Superligu.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

PRVA LIGA SRBIJE (PLEJ-OF) – 3. KOLO

Sreda

Mladost GAT – Železničar 2:0 (0:0)

/Vidakov 71, Popović 90/

IMT – OFK Žarkovo 2:1 (1:1)

/Lučić 7, Stefanović 69pen – Jovanović 31/

Radnički Sremska Mitrovica – Loznica 0:0

Četvrtak

16.00: (2,20) Inđija (2,95) Javor (3,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Prva liga SrbijeFK InđijaInđijaJavor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara