(©Reuters)
(©Reuters)

Japan poslao pozivnicu SAD za okršaj u četvrtfinalu

Vreme čitanja: 1min | sub. 05.08.23. | 12:21

Rutinska pobeda dama sa Dalekog istoka protiv Norveške – 3:1

Želi Japan svetsku titulu! A, na tom putu će imati, verovatno, najtežeg rivala već u sledećoj rundi Svetskog prvenstva, jer se sve kockice slažu da udare na SAD.

Furiozno igraju Japanke na prvenstvu sveta. Dobile su i četvrtu utakmicu danas u osmini finala protiv jake Norveške i tek sada su primile prvi gol – 3:1. Pre toga su deklasirale Zambiju (5:0), Kostariku (2:0) i Španiju (4:0), koja je pre njih danas izborila plasman u četvrtfinale.

Izabrane vesti

Nekadašnji prvak sveta Norveška nije uspela da sa nosi sa Japanom. Dame sa Dalekog istoka, iz Zemlje izlazećeg sunca, bile su bolje u svim elementima igre. Povele su Japanke u 15. minutu autogolom Engen, mada su Skandinavke uspele da se vrate u egal samo pet minuta kasnije preko Rejten.

Ostalo je nerešeno na poluvremenu, a u nastavku je Japan dominirao. Šimizu je u 50. minutu donela novu prednost Azijatkinjama, dok je konačan rezultat postavila Mijazava u 81. minutu.

Japan će u četvrtfinalu igrati sa pobednicama duela SAD – Švedska, a u taj duel Amerikanke, dvostruke uzastopne šampionke sveta, ulaze kao favoritkinje. Sudar Japana i SAD bio bi repriza finala sveta iz 2011. i 2015. godine. U prvom su slavile dame iz Azije, a u drugom iz Amerike. 


tagovi

Svetsko prvenstvo za žene

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara