©Reuters
©Reuters

Japanci drže gas na maksimumu! Četiri gola na startu Kupa Azije, aplauzi i za Vijetnam (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.01.24. | 15:14

Šest golova u Dohi i slavlje Samuraja - 4:2

Japan je na Kup Azije stigao sa serijom od 10 uzastpnih pobeda, taj niz je nastavljen i na startu Kupa Azije protiv borbenog Vijetnama - 4:2 (3:2).

Selekcija Hadžimea Morijasua je nastavila da igra u napadačkom stilu, mada je to dodatno prouzrokovala borbenost selekcije Filipa Trusijea, koji je sredinom prvog poluvremena stigla do preokreta, ali nije imala snage da izbegne poraz na ovom meču.

Izabrane vesti

Prva dva gola stigla su nakon kornera. Kod prvog je podbacila odbrana Vijetnama, što je na kraju iskoristio Takumi Minamino i doveo Samuraje u vođstvo, dok je u 16. minutu na spektakularan način reagovao Ngujen i sa prve stative pogodio glavom suprotne rašlje za izjednačenje.

To nije bilo sve kada su u pitanju borbeni Vijetnamci. Igrači Japana slabo su branili prekid u 32. minutu, kada je Tuan Haj Pam odlično ispratio akciju svog tima i iz neposredne blizine matirao Ziona Suzukija.

Ipak, to je samo motivisalo selekciju Hadžimea Morijasua, a pre svega igrača utakmice Takimija Minamina, da dođe do novog preokreta i to do kraja prvog poluvremena. Napadač Monaka je drugi gol postigao u 45. minutu, a onda je otvorio akciju i asistirao Keitu Nakamuri pre projektila koji je završnio u gornjim levim rašljama.

Drugo poluvreme je bilo mnogo mirnije ili bolje reći opreznije od strane Japana, koji su protivničke napade držali pod kontrolom i sačekali priliku da reše pitanje pobednika. Ona je stigla u 85. minutu, kada je Ajase Ueda postavio konačan rezultat posle asistencije Takefuse Kuba.


KUP AZIJE, 1. KOLO:

Grupa D

Japan - Vijetnam 4:2 (3:2)

/Minamino 11, 45, Nakamura 45+4, Ueda 85 - Ngujen 16, Fam 33/

Ponedeljak:

15.30 (9,00) Indonezija (5,00) Irak (1,35)



tagovi

Kup AzijeTakumi MinaminoJapanVijetnam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara