Andrij Jarmolenko (©Reuters)
Andrij Jarmolenko (©Reuters)

Jarmolenko ne želi milostinju i mesto na Mundijalu: Imamo ruke i noge, neka bolji pobedi

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.03.22. | 16:42

Reprezentativac Ukrajine protiv predloga da se njegovoj reprezentaciji pokloni učešće na Svetskom prvenstvu u Kataru

U četvrtak ćemo gledati prve mečeve baraža za Svetsko prvenstvo u Kataru, ali ne sve pošto se politika još jednom umešala u sport. Ovaj put zbog rusko-ukrajinskog rata.

Rusija je izbačena, pa se Poljska već našla u finalu u kom će igrati sa Švedskom ili Češkom, dok je meč Ukrajina - Škotska odložen za jun, mada je pitanje hoće li uopšte biti odigran.

Izabrane vesti

Predviđeno je da se pobednik tog duela za mesto u Kataru bori sa Velsom ili Austrijom, a nedavno se u britanskim medijima pojavio predlog da Ukrajina bez izlaska na teren dobije mesto na Mundijalu. Razlog je to što je tamošnje prvenstvo prekinuto, klubovi su u rasulu, a i ukrajinski fudbaleri koji igraju u inostranstvu su pod ogromnim stresom zbog rata u domovini.

Teško da ikoga od Ukrajinaca trenutno zanima fudbal, međutim, napadač reprezentacije i Vest Hema, Andrij Jarmolenko ističe da ne želi milostinju i poklonjeno učešće na Svetskom prvenstvu naredne zime.

"Pročitao sam negde da bismo mogli da dobijemo direktno učešće na Svetskom prvenstvu, ali mislim da je to pogrešno. Imamo ruke i noge i možemo da igramo na fudbalskom terenu. Pomozite nam da zaustavimo rat, pa ćemo izaći na teren i onda ko god bude bio bolji neka ide u Katar", izjavio je 32-godišnji Jarmolenko.

Svestan je, ipak, fudbaler Vest Hema da je neizvesno kada bi ukrajinska reprezentacija mogla ponovo da igra utakmice.

"Sada je teško razmišljati o fudbalu, ali kada budemo mogli da igramo protiv Škotske izaći ćemo na teren i uložiti svu snagu naših tela. Biće teško pružiti 100 odsto jer mnogo momaka trenutno ne igra, niti trenira u Ukrajini, neki su čak i sa puškama u rukama, a neki sa paketima humanitarne pomoći. Niko ne misli o fudbalu, ali kada budemo mogli, daćemo sve od sebe", dodao je napadač Ukrajine i londonskih Čekićara.

Ukoliko ni u junu ne bude mogao da se odigra meč Ukrajine i Škotske trebalo bi, ipak, očekivati prolaz Škota u finale baraža.



tagovi

Andrij JarmolenkoAndrej JarmolenkoUkrajinabaraž za ep

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara