Javila se Zvezdina “klasa 1984”: Vidić je nezavisan i kredibilan, mogao je da bira funkciju u Junajtedu...

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.02.23. | 16:45

Mrđa, Janković, Perović, Milovanović i Basta stali iza kandidature Nemanje Vidića

Talas podrške Nemanji Vidiću, za sada jedinom kandidatu za novog predsednika FSS, pokrenuli su bivši i sadašnji trener Partizana Aleksandar Stanojević i Gordan Petrić. Nastavilo se jakim rečima nekadašnjeg selektora Slavoljuba Muslina, koji je tokom zvezdaških dana imao veliki uticaj na karijeru užičke stene.

I nije tu kraj onih koji veruju da bi sa Nemanjom Vidićem srpski fudbal imao bolju perspektivu. Javio se i Mihajlo Pjanović, a zvaničnim zajedničkim saopštenjem oglasili su se i pripadnici čuvene Zvezdine “klase 1994”.

Izabrane vesti

Dragan Mrđa, Boško Janković, Marko Perović, Dejan Milovanović i Dušan Basta čvrsto veruju da je srpskom fudbalu potreban čovek kao Vidić. Petorica, sada ostvarenih ljudi, koji su delili svlačionicu sa Nemanjom Vidićem, ubeđeni su da bi bivši član Junajteda doneo prosperitet ovdašnjem fudbalu.

O tome je u razgovoru za Sport Klub pričao Dragan Mrđa.

„Igračka karijera značajna je referenca Nemanje Vidića sa predsedničko mesto. Prvotimac i kapiten Mančester junajteda, skoro deset godina, sazrevao je u sistemu posebno senzibilnom prema kvalitetnim ljudima, u kojem ljudske i fudbalske veličine imaju posebnu težinu. I ta ideja mora i može da se prenese u našem fudbalu. Čast je što stojimo iza bivšeg kapitena, sa jasnom vizijom kako dalje. Postoji i druga, podjednako, bitna stavka, kao karijera u kopačkama – činjenica da se Nemanja školovao za fudbalska zvanja posle karijere”, poručio je Dragan Mrđa.

Nekadašnji prvotimac Crvene zvezde, u ime saigrača, izneo je poruku uoči izborne Skupštine 14. marta.

„Nismo u situaciji da čekamo. Fudbalskoj Srbiji potreban je Nemanja Vidić! Autoritativan, čovek od stava, nezavisan, kredibilan i hrabar da preuzme odgovornost. Poslednja stavka, od pobrojanih, posebno je važna – Vidićeva hrabrost da i pored blanko mogućnosti da izabere radno mesto u Mančester junajtedu, ipak, dođe u Srbiju. I zato stojimo čvrsto iza podške nekadašnjem kapitenu, svesni koliko bi mogao da uradi i donese dobrih stvari domaćem najpopularnijem sportu. O težini i planetarnim odjecima, iluzorno je i da pričamo. Dovoljno je samo reći – Nemanja Vidić! Ceo svet zna o kome je reč…“, poručio je Dragan Mrđa, u ime nosilaca Zvezdine generacije 1984.


tagovi

FSSNemanja VidićDragan MrđaBoško Janković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara