Lula Lukovic, Foto: MN Press
Lula Lukovic, Foto: MN Press

Javor ne prepušta drugu poziciju, povratak u Superligu sve bliži

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.05.22. | 21:29

Ivanjičani pobedom (3:1) nad Radničkim iz Sremske Mitrovice održali korak u odnosu na IMT i Železničar

Poraz od IMT-a u prethodnom kolu Ivanjičane je ostavio bez prava na grešku ukoliko žele da izbegnu baraž, a da nemaju nameru da se olako oproste od direktnog plasmana u Superligu fudbaleri Javora potvrdili su rutinskom pobedom nad Radničkim iz Sremske Mitrovice (3:1).

Mrežu gostiju načeo je Luka Luković u 27. minutu, ali je već u 31. golom za izjednačenje odgovorio Andrija Ratković. Nada Radničkog međutim trajala je samo do narednog napada jer je gol prednosti vratio Milan Marčić.

Izabrane vesti

Minimalna prednost domaćina bila je na snazi do 67. minuta, a onda je iskusni Marko Momčilović otklonio sve dileme i postavio konačnih 3:1.

Ceo plen danas osvojili su i fudbaleri Mladosti savladavši Žarkovo (2:0), kao i Železničar iz Pančeva koji je bio bolji od Loznice (3:0). Novosađai su pobedom zadržali prvo mesto, dok je Železničar osvojivši ceo plen pretekao Inđiju i napravio značajan korak ka baražu za viši rang.

Danas su takođe odigrani i dueli u plej-aut fazi, a najviše pađnje privukao je remi Mačeve i Budućnosti iz Dobanovaca (1:1) kojim je tim iz Šapca održao tri boda prednosti u odnosu na rivala koji je tako značajno smanjio šanse u borbi tza opstanak.

PRVA LIGA - 35. KOLO

Plej-of

Inđija - IMT 0:1 (0:0)

Mladost - Žarkovo 2:0 (1:0)

Železničar - Loznica 3:0 (1:0)

Javor - Radnički 3:1 (2:1)

Plej-aut

Bačka - Kabel 3:0 (0:0)

Grafičar - Rad 4:0 (2:0)

Mačva - Budućnost 1:1 (0:0)

Zlatibor - Timok 2:0 (0:0)



tagovi

Srbija 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara