Bojović nakon gola za Mladost (Star Sport)
Bojović nakon gola za Mladost (Star Sport)

Javoru se zavrtelo od lučanskog pokera: Dominacija tinejdžera, Gordićeva golčina za TV špice

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.09.22. | 19:55

Ivanjičani doživeli četvrti vezani poraz, Mladost autoritativno prekinula niz od tri meča bez pobede

Došla je ekipa Javor Matisa na gostovanje u Lučane u 10. kolu Mozzart Bet Superlige Srbije, a u komšijskom derbiju Mladost ga je počastila sa četiri pogotka i nastavkom agonije kojoj se ne nazire kraj - 4:1. Jesu Ivanjičani na momente umeli da po terenu razvezu smislene napadačke akcije, ali su češće delovali potpuno nesnađeno u defanzivi što se jasno odrazilo i na rezultat.

Simbolilčno, pečat na pobedu Mladosti udarili su upravo najmlađi fudbaleri tima koji sa klupe predvodi Dragiša Žunić. Dvojica tinejdžera Nikola Jojić i Đorđe Gordić najzaslužniji su što je sastav sa Stadiona kraj Moravice doživeo i četvrti uzastopni poraz. Golom i asistencijiom Jojić je sebi kupio epitet igrača utakmice, ali je Gordić spektakularnim hicem sa 25 metara stao u red fudbalera čija će remek-dela, bar za sada konkurisati za najlepše pogotke sezone.

Izabrane vesti

Raspalio je popularni lučanski Genduzi levicom poslavši loptu u same rašlje, a dodir sa prečkom je samo ulepšao projektil estetski merljiv sa majstorijom Osmana Bukarija iz večitog derbija, odnosno večerašnjom lucidnošću Muhameda Badamosija maltene sa centra igrališta na meču Radnika i Čukaričkog.

Jojić je ranim golom iz sedmog minuta načeo rivala, pre nego što je sredinom prvog dela igre povratnom loptom u šesnaestercu omogućio Milanu Bojoviću da sa osam pogodaka odbije napada golgetera Čukaričkog Mohameda Badamosija i zadrži čelo liste strelaca.

Dok mu se odbrana mučila, Petar Gigić bio je jedna od retkih svetlih tačaka Javora. Malo pre isteka pola sata igre, akcija u kojoj su učestvovali Eliomar i Kembel, krunisala je upravo golom nekadašnjeg fudbalera Mačve i Partizana. Nije mu bilo teško da iz peterca ćišne loptu u nebranjenu mrežu.

Međutim, da je odbrana Javora u komšiluk došla sa lutajućim mislima i bez mnogo fokusa, pokazao je detalj iz 35. minuta. Novopridošlica iz kragujevačkog Radničkog Marko Mirić je s lakoćom gurnuo loptu za Radivojevića i svom vezisti omogućio da pored indolentnih Đukića i Ivelje, uz mnogo vremena za nameštanje pogodi dalji ugao Vulićevog gola.

Nisu izabranici Igora Bondžulića u nastavku uspeli da pronađu pogodak kojim bi uneli neizvesnot u večerašnji meč, koji je pomenutom golčinom za TV špice zatvorio Gordić. Sedamnaestogodišnji lučanski biser je ujedno bio jedan od najborbenijih na terenu, ujedno i fudbaler koji je često umeo da povuče brže napade svog tima, te maratonac od kojeg je retko ko više pretrčao. Zbog povrede, čini se ne previše ozbiljne, izašao je desetak minuta pre kraja.

Ostaje pitanje da li bi konačni ishod bio drugačiji da je Gigić glavom sa ivice peterca prosledio loptu u mrežu, a ne pored stative pri rezultatu 3:1? Pogodio je najbolji strelac Javora nešto kasnije i stativu, ali gosti danas nisu zaslužili svoju sreću. Lučani su se uglavnom pitali za većinu stvari na terenu.

Sve u svemu, govor tela Mladosti najavljuje bolje dane za ekipu trenera Žunića koja nakon 10. runde ima skromnih devet bodova. Javor je u poslednjih pet kola osvojio samo bod i sa brojkom od 11 pao je na deveto mesto, u plej-aut zonu.

MLADOST LUČANI - JAVOR MATIS 4:1 (3:1)

/Jojić 7, Bojović 23, Radivojević 35, Gordić 58- Gigić 29/

Stadion: Gradski stadion u Lučanima

Sudija: Lazar Lukić

MLADOST (4-2-3-1): Samčović 6,5 - Ćirković 6, Babić 6,5, Udovičić 6, Vesnić 6 - Jojić 7,5, Radivojević 6,5 (od 74. Baha 6) - Mirić 6,5, Gordić 7,5 (od 84. Mićević /), Ješić 6 - Bojović 7

JAVOR (4-2-3-1): Vulić 5,5 - Nikolić 5 (od 82. Salihović /), Đukić 5, Obradović 5,5, Janjić 5 - Tojčić 5,5, Ivelja 5,5 (od 82. Tanko /) - Eliomar 6 (od 46. Maltetić 6), Luković 5,5, Kembel 6 (od 46. Dolmagić 6) - Gigić 7 (od 82. Oduenji /)

Igrač utakmice: Nikola Jojić

MOZZART BET SUPERLIGA, 10. KOLO

Subota

Radnički Niš - Mladost NS 1:1 (1:1)

/Štulić 34 - Radulović 38/

Spartak - Napredak 1:2 (0:1)

/Obradović 88 - Šarić 11, Đeković 64/

Nedelja

Kolubara - Partizan 1:5 (1:4)

/Milojević 8 - Rikardo 2, 18, 39, Natho 32, Menig 52/

Vojvodina - Voždovac 2:1 (0:0)

/Čumić 60, 92 - Burmaz 69/

Crvena zvezda - TSC 1:1 (1:1)

/Ilić 45+2 - Jovanović 42/

Ponedeljak

Radnički - Novi Pazar 1:3 (1:1)

/Tomić 45+4 - Islamović 16, Stanojlović 57, Bogdanoski 63/

Mladost Lučani - Javor 4:1 (3:1)

/Jojić 7, Bojović 23, Radivojević 35, Gordić 58- Gigić 29/

Radnik - Čukarički 0:4 (0:3)

/Docić 8p, Ndiaje 15, 73, Badamosi 20/



tagovi

Javor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara