Miloš Mijić (levo) u meču protiv Mladost GAT
Miloš Mijić (levo) u meču protiv Mladost GAT

Jedan čovek u Novom Pazaru zna kako se pobeđuje Zvezda: Imamo pravo da se nadamo podvigu i Evropi

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.09.22. | 11:44

Uoči derbija za prvo mesto, Pazarci nisu pod moranjem, ne gori im pod nogama, žele da odigraju opušteno i za svoju dušu

Proleća 2015. godine, Crvena zvezda vođena od Nenada Lalatovića gajila je šampionske ambicije, a deset kola pre kraja prvenstvene trke stigla je u Novi Pazar u odličnoj formi, posle niza od četiri pobede, jureći minus dva u odnosu na Partizan.

U zamajcu je tada bila i plavo-bela družina Milorada Kosanovića, koja je nakom trijumfa nad OFK Beogradom kući i Mladosti u Lučanima od po 3:1 flertovala s Evropom. Mogao je Pazar do opipljivije prednosti u uvodnim momentima, ali pogodio je samo Predrag Pavlović, da bi odgovor Miloša Cvetkovića usledio čim su gosti krenuli s centra. U nastavku su se Luka Jović i drugovi pošteno ispromašivali, a kaznio ih je Marko Jevtović sa kreča nekih 20 minuta pre kraja. Novi Pazar je tako jedini put slavio protiv Crvene zvezde i omogućio Partizanu da raskrči put ka tituli, ali se nije dokopao kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izabrane vesti

U timovima Pazaraca i Zvezde je danas po jedan akter tog aprilskog vojevanja. Vezista Miloš Mijić odlično pamti tih 2:1, kojima je doprineo izgarajući svih 90 minuta. Povratnik u četu sa Jošanice tada je bio uspešniji od Aleksandra Kataija, što će pokušati da ponovi i u nedeljnom okršaju na praznoj Džaizkoin areni zakazanom za 17 časova, u okviru 11. kola Mozzart Bet Superlige.

Plavi sa 21 bodom vode prvenstvenu trku, a slede beogradski crveno-beli sa bodom manje i dve utakmice manje.

„Šanse uvek postoje, a posebno sad jer igramo dobar fudbal. To tvrdim, iako smo tek na četvrtini prvenstva i još je mnogo do kraja. Pokazali smo da možemo. Ovi rezultati nam daju za pravo da se nadamo da smo kadri za novi podvig, ali i za ukupno bolji rezultat od tog iz 2014/15, kada smo završili kao peti“, govori Mijić za Mozzartsport.

Ističe da rival možda jeste malo uzdrman, ali da veliki timovi i ranjeni mogu da pobeđuju. Najavljuje maksimalno izgaranje.

„Mislim da mi, igrači treba da odigramo rasterećeno i da uživamo u utakmici. Svaka do sada bila je pod nekim vidom moranja, pod nekim pristiskom. Na tim, prethodnim mečevima skupili smo solidnu bodovnu zalihu, tako da nam ne gori pod nogama. Igrati, pa i izgubiti od Zvezde nije sramota, a uzeti bod ili pobediti je veliki uspeh. Snažni su. Mislim da treba da se opustimo, da odigramo za našu dušu. Plod takvog pristupa trebalo bi da dođe kroz rezultat. Fokus je stavljen na utakmicu. Daćemo maksimum. Nadam se da ćemo da nastavimo dobar niz“, kaže Mijić.

Veruje da Pazar i protiv Zvezde može da drži konce u svojim rukama, što je bio slučaj u prethodnim kolima, istina s rivalim manjeg renomea.

„Svaka utakmica je drugačija i nosi nešto specifično. Sama igra to nameće. Svakako da je Crvena zvezda favorit, ali nećemo se povući. Nismo to uradili ni protiv koga. Pokušaćemo da ih ugrozimo, iako su oni najbolja ekipa u državi. To nas neće uplašiti. Igraćemo svoj fudbal i pokušati da pobedimo“, najavljuje otpor moderator pazarskog uspeha Miloš Mijić.

MOZZART BET SUPERLIGA – 11. KOLO

Subota

19.00: (2,20) Napredak (3,20) Radnički K. (3,50)

19.00: (1,50) TSC Bačka Topola (4,20) Kolubara (6,75)

Nedelja

17.00: (2,60) Mladost Novi Sad (3,20) Spartak Subotica (2,80)

17.00: (11,0) Novi Pazar (6,25) Crvena zvezda (1,25)

19.00: (2,35) Čukarički (3,20) Vojvodina (3,15)

19.30: (1,20) Partizan (6,75) Mladost Lučani (14,0)

Ponedeljak

16.00: (2,00) Javor (3,40) Radnik Surdulica (3,90)

18.00: (2,45) Voždovac (3,20) Radnički Niš (3,00)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Miloš Mijić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara