(Reuters)
(Reuters)

Jedan dan tuga, drugi već sreća: Luka Modrić i Real nastavljaju zajedno

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.05.24. | 18:22

Posle objave da Toni Kros završava karijeru, Madriđani ubedili Hrvata da potpiše novi ugovor

Iako se mislilo da će Luka Modrić ovog leta posle 12 sezona napustiti Real iz Madrida, situacija se potpuno okrenula, pa će Hrvat produžiti ugovor na bar još jednu godinu.

Dogovor su postigli vezista i predsednik Reala Florentino Peres, koji je stvar preuzeo u svoje ruke i uspeo da ubedi iskusnog vezistu u obnovu saradnju započetu 2012. Velike zasluge za uspehe u tom periodu pripadaju Modriću koji je postao legenda kluba, skupio više od 500 utakmica smatra Real „najboljim klubom na svetu i idealnim okruženjem za igranje fudbala“.

Izabrane vesti

Njegova obnova će ublažiti udarac koji je pretrpeo kraljevski klub nakon što je Toni Kros, samo dan ranije, objavio da završava karijeru posle Evropskog prvenstva. Posle ovog dogovora trener Reala Karlo Ančeloti će moći da odahne, jer će ostati jedan od ključnih igrača u novijoj istoriji madridskog kluba. Modrić će ostati jedini iz „šampionskog veznog reda“ koji je činio sa Kazemirom i Krosom.

Hrvatski vezista ove sezone nije razmišljao o penzionisanju, već oni koji ga poznaju ne isključuju mogućnost da će kopačke o klin okačiti tek po okončanju Svetskog prvenstva 2026. godine. Modrić se oseća snažno i ima veliko samopouzdanje kada nosi dres Reala i reprezentacije.

Još jedan od Modrićevih argumenata za nastavak je da proširi listu istorijskih poduhvata, jer će moći da obori rekord Ferenca Puškaša i postane najstariji fudbaler koji je odigrao meč za kraljevski klub.

Modrić će 9. septembra napuniti 39 godina, što znači da će tokom jeseni preteći Puškaša, koj je 1966. imao 39 godina i 36 dana kad je bio učesnik četvrtfinalnog meča Kupa kralja, protiv Betisa.


 


 



tagovi

Real MadridLuka Modrić

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara