Drama na Gudisonu, VAR spasao Junajted u nadoknadi, Ančeloti isključen; Vulvsi hoće umesto Murinja u Ligu šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.03.20. | 17:06

Dva uzbudljiva meča danas u Premijeršipu...

Biće paklena borba za četvrto mesto u Premijer ligi! U poslednjih 10 rundi čak pet klubova ulazi sabijeno u svega pet bodova. Čelsi ima pol poziciju, imajući u vidu da je na toj mini-tabeli lider (45 bodova), ali posle današnjeg remija Mančester Junajted na Gudisonu (1:1) i Vulverhemptonovog trijumfa u Londonu protiv Totenhema (3:2), ta dva tima dišu mu zavrat. 

Čelsi 45, Junajted i Vulvsi po 42, Totenhem i Šefild po 40. Uz napomenu da potonji igrački verovatno ima najamnje šanse, ali isto tako ima i utakmicu manje, pa ga nikako ne treba otpisivati.

Izabrane vesti

Posle tri utakmice bez primljenog gola i sedam osvojenih bodova Mančester Junajted ispašta zbog neverovatne gluposti svog ponajboljeg igrača - Davida de Hee. Španski golman napravio je jednu od najvećih grešaka u karijeri u 3. minutu utakmice u Liverpulu i dozvolio da ga mladi Dominik Kalvert Luin doslovce napravi smešnim. Dugo je De Hea držao loptu u svom posedu, gledao na koju će stranu da je pošalje. Oteglo se to nećkanje nekoliko sekundi, a kad se Španac konačno smilovao - bilo je kasno. Brzonogu Kalvert Luin mu je prišao, skočio u blok i lopta se od njegovih krampona odbila u mrežu...

Teško je bilo psihološki nastaviti utakmicu posle takve gluposti, ali De Hea se izdigao iznad i na kraju čak spasavao Mančester poraza.


Junajted ponovo nije blistao, Everton je imao bolje prilike i odlučnije krenuo po pobedu, međutim ovaj bod u konačnom zbiru mogao bi da bude krucijalan za Đavole. Pogotovo što su u sudijskoj nadoknadi imali sreće da jedna sumnjiva situacija bude okarakterisdana kao ofsajd i da Karamelama bude poništen pogodak za pobedu. 

Ponovo je u glavnoj ulozi bio Kalvert Luin, šutirao je, lopta kačila Megvajera, promenila pravac, prevarila De Heu i završila u mreži. Gudison je u trenu eksplodirao, međutim VAR će potom odlučiti da nema ništa od gola, jer je u petercu Junajteda ležao Gilfi Sigurdson. Islanđanin nije smetao golmanu, De Hea bi se svakako bacio u pogrešnu stranu, ali odluka je bila - NO GOAL!

Karleto nije izdržao, ušao je na teren i kazao arbitru šta misli o njegovoj odluci, posle čega je dobio crveni karton. 

Kalvert Luin pogodio je na trećoj utakmici zaredom, otkako je došao karlo Ančeloti ovo je već njegov osmi gol. Uz njega najopasniji po gol Mančestera bio je upravo tragičar Sigurdson, pošto je početkom drugog dela pogodio stativu. 

Još jednu dobru rolu u dresu Đavola imao je Bruno Fernandeš. Portugalac iz meča u meč opravdava uloženi novac i pokazuje da će se novi vezni red graditi upravo oko njega. Upravo je Bruno postigao izjednačujući gol u 31. minut. Sve pohvale za dodavanje (vodi se kao asistencija) idu našem Nemanji Matiću, koji je tako tempirao pas da Fernandeš nije morao ni da takne loptu. Odmah je opalio i spasa nije bilo...

Uzbuđenja nije manjkalo ni u Londonu gde su Murinjovi Pevci dva puta vodili i na kraju ostali bez ičega. Hrabri Vulverhempton odigrao je sjajno drugo poluvreme i došao do preokreta. Ova pobeda ne vredi samo tri boda za Vukove, već mnogi više, pošto su preskočili Totenhem na tabeli i sada sve drže u svojim rukama. Pritom, u poslednjih deset kola imaju nešto lakši raspored. 

Junak pobede gostiju Raul Himenez sjajno je reagovao u 73. minutu i pas Dioga Žote posle lepog zalamanja pretvorio u pobedonosni pogodak.





 PREMIJER LIGA - 28. KOLO 

Petak
Norič - Lester 1:0 (0:0)
/Luis 70/

Subota
Brajton - Kristal Palas 0:1 (0:0)
/Aju 70/

Bornmut - Čelsi 2:2 (0:1)
/Lerma 54, King 57 - Alonso 33, 85/

Njukasl - Barnli 0:0

Vest Hem - Sautempton 3:1 (2:1)
/Bouven 15, Ale 40, Antonio 54 - Obafemi 31/

Votford - Liverpul 3:0 (0:0)
/Sar 54, 60, Dini 72/

Nedelja
Everton - Mančester Junajted 1:1 (1:1)
/Kalvert Luvin 3 - Bruno Fernandeš 31/

Totenhem - Vulverhempton 2:3 (2:1)
/Bergvajn 13, Orije 45 - Doerti 27, Žota 57, Himenez 73/

Odloženo
Aston Vila - Šefild Junajted
Mančester Siti - Arsenal

*** kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara