"Stadion u Humskoj 1"
"Stadion u Humskoj 1"

Jedinstven slučaj u istoriji Partizana: Dušan Vlahović najmlađi profesionalac u Humskoj 1

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.02.15. | 09:34

Ipak je bilo potpisa među crno-belima poslednjeg dana prelaznog roka, paraf na ugovor stavio strelac 23 gola u Pionirskoj ligi Srbije

Stadion u Humskoj 1Kad već ne mogu da dovedu nikog sa strane, osloniće se na svoju decu. Poslednjeg dana prelaznog roka na teritoriji Srbije Partizan nije uspeo da angažuje napadača koji bi popunio prazninu nastalu brzopoteznim odlascima Petra Škuletića i Danka Lazovića, ali je, ipak, bilo potpisa u Humskoj 1. Profesionalni ugovor sa Partizanom parafirao je Dušan Vlahović (15), član pionirske sekcije crno-belih, koji je tim činom postao najmlađi igrač u istoriji kluba koji je postao profersionalac.

Kako prenosi Sportski žurnal, Vlahović je, uz saglasnost roditelja (neophodnu kad je reč o maloletnim licima) potpisao sa Parnim valjkom ugovor na pet godina. Naravno, on neće odmah u prvi tim, već ostaje kod trenera Milana Ristića da uči i dokazuje se među pionirima, iako je očigledno da je prerastao taj nivo, o čemu svedoči činjenica da je jesenas na 15 utakmica postigao čak 23 gola. Skauti koji su pre tri godine angažovali i doveli u Partizan iz zemunske Altine predviđaju mu svetlu budućnost i kažu da stasom, ponašenjem na terenu i golgeterskim instikntom podseća na Zlatana Ibrahimovića.

Izabrane vesti

Dušan Valahović je rođen 26. januara 2000. godine.

Ono što odmah upada u oči jeste činjenica da nije potpisao stipendijski, već odmah profesionalni ugovor, što se može tumačiti i željom čelnika Partizana da se zaštite od najezde menadžera i nepretrpe gubitike kao u slučaju Danila Pantića koji se na prelazu iz omladinskog u seniorski pogon obavezao samo na 18-mesečnu saradnju, nezapamćenu u istoriji Partizana.

(FOTO: Action images)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanDušan Vlahović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara