Fudbaleri Ciriha ispred najvatrenijih pristalica (©AFP)
Fudbaleri Ciriha ispred najvatrenijih pristalica (©AFP)

Jedinstveni derbi Ciriha posle dve godine pauze

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.08.21. | 14:39

Cirih domaćin Grashopersu u okviru 4. kola šampionata Švajcarske

Cirih će biti na nogama posle dve sezone. Ovog vikenda na programu je 136. izdanje gradskog derbija između Ciriha i Grashopersa, u sklopu 4. kola Superlige, koji je jedinstven u Švajcarskoj pošto je to jedino rivalstvo između dva tima iz istog grada. Plavo-beli su osnovani 1896. i važe za radnički klub, dok su Skakavci stariji 12 godina i poznati kao klub elite.

Iza Ciriha, koji je poslednji put proslavio titulu 2009, je još jedna osrednja sezona. Plavo-beli su završili na 8. mestu i taj rezultat nije zadovoljio nikog u taboru FCZ-a. Čelnici su letos rešili da otovore novu stranicu angažovanjem nemačkog trenera prvi put posle 30 godina. Andre Brajtenriter je zamenio Masima Rica, a između ostalog, bio je na klupi Šalkea i Hanovera.

Izabrane vesti

18.00: (1,90) Cirih (3,50) Grashopers (4,10)

Posao mu neće biti lak jer je ostao bez ključnih igrača Natana i Tonija Domđonija, ali je dobio srpskog beka Nikolu Boranijaševića iz Lozane. Sve u svemu, glavni problem Ciriha u prošloj kampanji bila je odbrana, koja sada dobro funkcioniše, pa je ekipa posle tri uvodne runde ostvarila maksimalan učinak.

Domaćinu i dalje nedostaju desni bek Silvan Valner, iskusni vezni Blerim Džemaili, potom Tosin Ajiegun, Henri Koide, Salim Kelifi, dok je nedavno pozitivan na virus korona bio ofanzivni vezista Nils Rejhmut.

Na drugoj strani, Grashopers se vratio u društvo kojem pripada, pošto je protekle sezone osvojio prvo mesto u drugom rangu. Posle smene Žoaa Karlosa Pereire u martu mesecu, najtrofejniji sastav u zemlji sira i čokolade privremeno je vodio Zoltan Kadar, koji je doneo promociju. Ipak, Skakavci su za svoju klupu izabrali iskusnog Đorđa Kontinija. Do sada je Grashopers upisao sve kolone u šampionatu, ali ide uzlaznom putanjom.

Levi bek Ermir Lenjani, desni bek Nađak, defanzivni vezni Amir Abraši i Santos su povređeni i van kombinacije za meč.

Skakavci ne znaju za pobedu nad Cirihom na šest poslednjih dvoboja u svim takmičenjima, a četiri od pet prethodnih gradskih derbija završeno je sa najviše dva gola.


tagovi

Švajcarska 1CirihGrashopers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara