""
""

Jedna zdrava sportska priča i u njoj Medojević

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.05.17. | 16:11

Vezista Ajntrahta na terenu posle godinu dana

Taman što smo pomislili da je zreo za rubriku „gde su, šta rade“, pojavio se i iznenadio. Sve. Publiku, novinare, možda protivnika, a ljubiteljima fudbala u Srbiji oživeo sećanje na ne tako davno vreme kad je predstavljao oslonac mlade reprezentacije.

Slobodan Medojević igra fudbal!

Izabrane vesti

A Nemci - valjda oni znaju, uostalom, ko ako ne oni - kažu „dobar je“. Sipaju lokalni mediji u Frankfurtu pohvale na račun našeg veziste, sugerišu upravi Ajntrahta da s njim potpiše novi ugovor, hvale hrabrost trenera Nika Kovača da ga gurne u vatru posle duge pauze. Složni su u oceni da je igra ekipe hrvatskog stručnjaka u finalu Kupa Nemačke počela da klizi nizbrdicom baš kad je u 56. minutu povukao nekadašnjeg kapitena Vojvodine.

Za više, verovatno, nije imao snage. Finale protiv Borusije iz Dortmunda (1:2) bio mu je prvi meč posle - pazite sad - 441 dana. Toliko je prošlo otkako je 12. marta 2016. igrao na gostovanju u Menhengladbahu. Usledila je povreda Ahilove tetive u finišu minule sezone, višemesečni oporavak, rehabilitacija u Neuizenburgu, borba sa samim sobom, pokušaji da se uopšte domogne mesta u protokolu. Nije vredelo.

Sve dok Kovač, pritisnut kadorvskim problemim (povrede i kartoni), nije baš 26-godišnjeg vezistu iz Novog Sada izvukao kao džokera. Upario ga je za zemljakom i još jednim bivšim prvotimcem Vojvodine, Mijatom Gaćinovićem, a njih dvojica su „držala“ sredinu terena i dok su zajedno delovali, Ajntraht je u berlinskom finalu imao aktivan rezultat (1:1).
Medo je odigrao izuzetno. Da je mogao još samo malo da izdrži... Generalno, izuizetno sam zadovoljan njegovim izdanjem“, povalio je Srbina Niko Kovač.

Osim taktičkog i trkačkog dela, koje mediji u Nemačkoj vrenuju visokim ocenama, Slobodan Medojević je veliki plus zaslužio i za psihološku stabilnost. Nije lako, ni prorodno, posle tako duge pauze izaći na veliku scenu. I to u borbi za trofej.
Posle  teškog vremena, osećam se sjajno. Izuzetno je lepo ponovo se naći na terenu. Pogotovo u tako važnoj utakmici“, rekao je Medojević.

Ugovor sa Ajntrahtom ističe mu 30. juna. Nema nagoveštaja da li će biti produžen. Teško je očekivati dobre vesti, ali novinari su počeli da pritiskaju upravu crno-belih ističući da je Slobodan vredan čekanja, dok je trener Niko Kovač rekao da pitanje ostanka nije za njega, već za rukovodioce, ali da bi u svakom slučaju trebalo konsultovati lekare.
„Zahvalan sam svima što sam bio deo odličnog tima. Bez obzira što će se moj mandat u Frankfurtu završiti, moram da kažem da sam počastvovan što sam bio deo ove ekipe. Moji saigrači su ne samo dobri fudbaleri, nego i sjajne osobe. Izvinjavam se svima što zbog velikog broja povreda nisam bio u prilici da pokažem sve što znam“, rekao je nekadašnji fudbaler Volfzburga, očigledno svestan da će posle tri sezone u Ajntrahtu morati da ovog leta potraži novu sredinu.

(FOTO: Action images)


tagovi

Ajntraht FrankfurtEvropaNemackaNiko KovačSlobodan Medojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara