Erik Baji (Reuters)
Erik Baji (Reuters)

Jednom je Viljareal za njega odrao kožu Junajtedu, sada ga vraća kao slobodnog igrača

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.12.23. | 21:33

Erik Baji posle raskida ugovora sa Bešiktašom došao u Žutu podmornicu da zameni Matea Gabiju

Bio je prvi jul 2016. godine kada je Mančester Junajted 2016. platio Viljarealu 38.000.000 evra za Erika Bajia. Ispostavilo se da je španski klub odrao kožu velikanu sa Old Traforda prodavši mu za ogroman novac momka sa manje od 50 nastupa za klub. Sedam i po godina kasnije, Žuta podmornica odlučila je da vrati štopera iz Obale Slonovače nakon što je ovaj sporazumno raskinuo saradnju sa Bešiktašom. Čeka se još samo zvanična potvrda.

Pomenuti dolazak na Teatar snova svojevremeno je delovao kao bajka za momka rođeno 1994. godine, ali ispostavilo se da Baji jednostavno nije igrač vrhunskog kvaliteta. Može da se pohvali da je odigrao 113 utakmica za Crvene Đavole, da je bio deo kluba šest godina, a da je sedmu proveo na pozajmici u Marselju. Nije zadovoljio ni na jugu Francuske, da bi se u septembru, kao slobodan igrač otišao u Bešiktaš. A u Istanbulu - ponovo ćorak. Pet utakmica u prvenstvu i još tri u Ligi konferencije.

Izabrane vesti

Usledio je razlaz posle samo četiri meseca, a Viljareal je to iskoristio da pikira zamenu za Matea Gabiju koji od januara treba da se vrati na San Siro. Kako je Italijan na stadionu Keramike imao ulogu rezerviste, ni Baija, barem na startu mandata, ne bi trebalo očekivati kao člana startne postave.

SELEKTOR OBALE SLONOVAČE IZNENADIO: NEMA MESTA ZA ZAHU, ALI IMA ZA KRASOA

Baji je u martu i junu odigrao poslednja tri od 49 mečeva za reprezennaciju, pomogao je Obali Slonovače da se plasira na Afrički kup nacija, ali njegovo ime je izostalo sa jučerašnjeg, konačnog spiska Žana Luja Gasea.


tagovi

Erik Baji

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara