Filipo Teraćano (Foto: Reuters)
Filipo Teraćano (Foto: Reuters)

Jeftin, a može da pokrije više pozicija – pojačanje baš po Milanovom ukusu

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.01.24. | 19:17

Rosoneri dogovorili prvo pravo zimsko pojačanje

Mateo Gabija već je stigao na San Siro, ali njega navijači Milana već vrlo dobro znaju, s obzirom na to da je reč o njihovom fudbaleru vraćenom sa pozajmice. Prvim pravim pojačanjem uprava milanskog kluba obradovaće svoje najvernije tek u narednim danima kada bi trebalo da bude predstavljen Filipo Teraćano.

Godinama unazad Rosoneri ne praktikuju da troše ogroman novac na jednog fudbalera, a posebno se o svakom centu vodi računa otkako je klub pao u ruke američkih vlasnika. Letos cifre nisu prelazile granicu od 20.000.000 evra, a osim što su gledali da novajlija bude što jeftiniji, jedan od preduslova čelnika Milana je da bude i polivalentan.

Izabrane vesti

I zato je Teraćano baš po ukusu sportskog sektora italijanskog velikana. Milan će za 20-godišnjeg fudbalera platiti 4.500.000 evra u cugu, plus još 1.000.000 kroz bonuse, pošto je u petak postigla usmeni dogovor sa Veronom oko detalja transfera.

Ono što je pak Teraćana učinilo posebno zanimljivim šampionu Italije iz sezone 2021/22 jeste činjenica da može da odigra na više pozicija u timu. Primarna mu je ona kraj desne aut-linije, ali može da "zatvori" i suprotnu stranu terena, kao i sredinu igrališta, bilo u veznom redu ili kao štoper, što će usled silnih povreda Stefanu Pioliju biti od velikog značaja.

Ipak, kako se najbolje snalazi na bekovskim pozicijama, Teraćano bi prevashodno trebalo da rastereti, u godinama što dolaze i nasledi Davidea Kalabriju na mestu desnog beka, ali i omogući Teu Ernandezu da povremeno predahne, budući da francuski levi bek već godinama nema pravu alternativu na levoj strani terena.

Za Teraćana je uz Milan ozbiljno zagrizla i Fjorentina, tokom jučerašnjeg dana pokušao je da se uključi u priču i Juventus, ali kako navodi Mateo Moreto, od trenutka kada su se Rosoneri javili, Italijan je dao prednost klubu iz Grada mode.

Teraćano je ponikao u Veroni i za seniorski tim kluba sa severoistoka Italije odigrao je 41 utakmicu upisavši dve asistencije.


tagovi

Filipo TeraćanoMilanTransferiZimski prelazni rok 2024Verona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara