"Branko Jelić"
"Branko Jelić"

Jelić za MOZZART Sport: Australijanci se okreću igračima koji imaju respektabilan CV

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.04.14. | 16:31

"Sa naših prostora igrali su Nebojša Marinković u Pertu, Petković, Dimitrijević i Despotović iz Sidneja. Svi su imali bolje sezone od svojih timova”, tvrdi bivši napadač Zvezde

Branko JelićU finalu australijskog fudbalskog šampionata sastaće se Brizbejn i Vonderers. Prema rečima nekadašnjeg napadača Crvene zvezde, Perta i mnogih drugih klubova, Branka Jelića, koji je ostao da živi i radi u Australiji, očekivano finale. Mada, kako kaže, ne bi bilo nezasluženo ni da su Melburn i Central Koast izborili plasman u samu završnicu.
WSW i CCM su odigrali odlično polufinale (2:0), to je bila repriza prošlogodišnjeg finala”, kaže Jelić i dodaje. “WSW je imao prednost domaćeg terena dok je CCM igrao treću utakmicu za šest dana, bukvalno je iz Japana stigao na polufinalni meč”.

Šta se može reći o drugom polufinalu?
Igrali su Brizbejn i Melburn, svi su očekivali pobedu Brizbejna koja je na kraju i došla. Ipak, pobedili su teže nego što se očekivalo uz veliku grešku sudije koji nije svirao penal za Melburn. Problem za Brizbejn je bio što dugo nisu imali pravu takmičarsku utakmicu”.

Kakva su očekivanja za finale između Brizbejna i Vonderersa?
U finalu je sve otvoreno. Brizbejn je u toku sezone bio ubedljivo najbolja ekipa. WSW je igrao konstantno dobro i prilično su rešeni da se iskupe za prošlogodišnji poraz u finalu. Što se tiče razočaranja mnogo se više očekivalo od Sidneja i Perta, dok je Adelajd igrao dobar fudbal i zaslužili su više od četvrtfinala”.

Kako su igrale svetske zvezde?
“Tu su bili Del Pjero, Heski, Galas… Mislim da će se u budućnosti u Australiji okrenuti igračima koji imaju respektabilan CV, između 26 i 30 godina i koji žele da se dokazuju”.

Naši u Australiji…
Sa naših prostora igrali su Nebojša Marinković u Pertu, Petković, Dimitrijević i Despotović iz Sidneja. Svi su imali bolje sezone od svojih timova”, zaključio je Jelić.

Piše: Đurđe Mečanin
djurdje.mecanin@mozzartbet.com

(FOTO: Action images)

Izabrane vesti


tagovi

Pert GloriBranko JelićAustralija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara