(©Reuters)
(©Reuters)

Jermeni pokvarili savršenu nedelju makedonskog fudbala i otišli u B Ligu nacija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.11.20. | 20:17

Selekcija Igora Angelovskog nije uspela da stigne do remija koji bi joj garantovao odlazak u drugu diviziju - 0:1 (0:0)

Mogla je to da bude savršena nedelja za makedonski fudbal. Izabranici Igora Angelovskog stigli su u Nikoziju kao lider grupe 2, sa ciljem da ostanu neporaženi i se Lige nacija B, međutim nisu uspeli. Jermene nije omelo ni to što su zbog sukoba sa Azerbejdžanom bili primorani da meč igraju na neutralnom terenu, kao ni to što su ostali bez najboljeg pojedinca Hernika Mkitarjana. Prebrodili su brige, upisali minimalnu pobedu i otišli u Ligu nacija B, ostavivši Severnu Makedoniju u trećoj diviziji – 1:0 (0:0).

I pored bolnog poraza, na prethodnih sedam dana Makedonci će u budućnosti gledati kao na najveći uspeh u istoriji tamošnjeg fudbala. Jer, bitniji deo posla obavili su uspešno. Pobedom nad Gruzijom u finalu baraža plasirali su se na Evropsko prvenstvo, domogavši se po prvi put u istoriji nekog velikog fudbalskog takmičenja.

Izabrane vesti

Iz tog razloga je Angelovski nacionalnom heroju i strelcu pobedonosnog gola protiv Gruzije, Goranu Pandevu i Stoletu Dimitrievskom dozvolio da se vrate svojim klubovima. Pritom, ostao je i bez povređenih Enisa Bardija i Arijana Ademija, a nije bilo ni suspendovanog Ezdžana Alioskog.

Ipak, ni silni izostanci nisu se previše osetili u igri Makedonaca. Crveni Lavovi su u prvih 45 minuta bili znatno konkretniji rival, ali inicijativu nisu uspevali da pretoče u vođstvo, kojim bi završili posao.

Da su postigli pogodak, teško da bi Jermenija uspela da preokrene, jer nominalni domaćin gotovo da nije pretio. Ovako, pošto nisu, surovo su kažnjeni početkom drugog poluvremena. Praktično ni iz čega. Aut na levoj strani, lopta posle glavometa stiže do rezerviste Bičakčjana, ovaj pronalazi Hambardžumjana, koji uz dosta sreće matira Šiškovskog.

Ni od tog trenutka se situacija na terenu nije previše menjala. Makedonci su nastavili sa napadima, ali bez prave akcije, kojom bi stigli do izgledne prilike. Štaviše, u finišu meča su Jermeni još jednom pripretili iz kontra napada. Ovog puta Šiškovski je odlično odbranio.

U drugom meču iste grupe Gruzija i Estonija su odigrali bez golova, pa će Estonci u plej-aut za ispadanje u Ligu D.

LIGA NACIJA, C DIVIZIJA - 6. (POSLEDNJE) KOLO

GRUPA 1

Utorak

Luksemburg – Azerbejdžan 0:0

Crna Gora – Kipar 4:0 (3:0)

/Jovetić 14, Boljević 25, 28, Mugoša 60/

Sreda

GRUPA 2

Jermenija - Severna Makedonija 1:0 (0:0)

/Hambardžumjan 55/

Gruzija - Estonija 0:0

GRUPA 3

20.45: (10,50) Moldavija (4,60) Grčka (1,35)

20.45: (1,87) Slovenija (3,40) tzv. Republika Kosovo (4,50)

GRUPA 4

Albanija - Belorusija 3:2 (3:1)

/Čikaleši 20, 27, Manaj 44 - Skaviš 35, Ebong 80/

Kazahstan - Litvanija 1:2 (1:1)

/Ajmbetov 38 - Vorobjovas 40, Novikovas 90+4/



tagovi

Rukometna reprezentacija Severne Makedonijereprezentacija Jermenije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara