Jirgen Klop (Reuters)
Jirgen Klop (Reuters)

Jirgen Klop je impresioniran protivnikom: Mogu da kažem samo… Vau!

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.04.22. | 19:47

Salva pohvala na račun Viljareala i Unaja Emerija

Viljareal je već dva puta šokirao fudbalsku Evropu ovog proleća eliminacijama favorizovanih Juventusa i Bajerna, a sada ga čeka još jedan velikan. Liverpulu su Bajern i Juve dovoljne opomene da ne sme potceniti Žutu podmornicu u polufinalu Lige šampiona.

Jigren Klop tvrdi da neće upasti u zamku Maksa Alegrija i Julijana Nagelsmana i sa velikim poštovanjem govori o Viljarealu i njenom treneru Unaju Emeriju.

Izabrane vesti

“Naravno da smo mnogo vremena posvetili analizi Viljareala. Još ranije sam osećao veliko poštovanje prema Emeriju i Viljarealu, ali tek sada ih vidim u pravom svetlu i mogu samo da kažem... Vau! Impresivno“, rekao je Jirgen Klop na konferenciji za medije uoči sutrašnjeg meča.

Posebno ceni Emerija protiv kojeg je vodio bitke u Premijer ligi dok je ovaj vodio Arsenal, ali od kojeg je izgubio prvo evropsko finale na klupi Liverpula. Emeri ga je pobedio sa Seviljom u finalu Lige Evrope.

„Nisam dugo razmišljao o tom finalu. Sećam se da sam rekao da ćemo da se vratimo jači i mislim da smo uspeli u tome. To je bila jako komplikovana i teška sezona. To finale nam je bilo 64 utakmica u sezoni. Ne može da se poredi sa ovim danas... Emeri je opsednut i najmanjim detaljima. Ima različite mehanizme presinga i načine da reaguje na različite situacije. On je trener svetske klase i radi neverovatan posao“.

Veruje da je Viljareal izgubio jedan od svojih bitnijih aduta.

“Možda im je mala prednost bila to što su ih Juventus i Bajern potcenili jer su sedmoplasirani u ligi. Ali to sa nama neće biti slučaj. Izbili smo im taj adut iz ruku. Posle Bajerna su igrali sa Bilbaom, promenili su celu prvu postavu i uspeli da odigraju nerešeno! Španska liga je jako teška, ali Unaj Emeri nađe rešenje za svaku situaciju“.

Da li će Liverpul izvući prednost iz činjenice da se prvi meč igra na Enfildu pred njegovim navijačima?

„Ovo je duel sa dve utakmice. Kakav god rezultat da bude sutra, znamo da će i u revanšu tamo biti neverovatna atmosfera. Biće momenata kada ćemo patiti i tada ne smemo da se unervozimo“.


tagovi

Jirgen KlopUnaj Emeri

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara