Jojić protiv Sparte (© FK Partizan)
Jojić protiv Sparte (© FK Partizan)

Jojić o propuštenom ziceru u Pragu: Nisam doneo dobru odluku

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.02.22. | 15:03

„Imamo dobre šanse za plasman u osminu finala“, dodaje Nemanja Miletić

Dobro je, moglo je još bolje. Raspoloženi su se Partizanovi igrači vratili iz Češke, prvi put u istoriji savladali su predstavnika tamošnjeg fudbala na njegovom terenu, primakli se posmini finala Lige konferencije i sami sebi dali impuls pred nastavak sezone.

Utakmica je rešena pogotkom Kvinsija Meniga, a možda bi i ceo dvomeč bio maltene gotov da je lider srpskog šampionata iskoristio priliku za 2:0. Ukazala se Milošu Jojiću posle dodavanja Marka Milovanovića, ali...

Izabrane vesti

Lopta je bežala od mene, jurio sam je i udario vrhom kopačke, ispostavilo se, nažalost, da nisam doneo dobru odluku, golman je bio preblizu“, pojasnio je Jojić, prihvativši odgovornost zbog propuštenog zicera u 84. minutu.

Srećom po crno-bele, prethodno je Menig reagovao sjajno na dubinski pas Saše Zdjelara i u meču sa malo šansu, dosta duel igre, presudio ekipi koja se jesenas takmičila u Ligi Evrope.

„Znali smo i da Česi odlično trče, traže dubinu, vole duel igru. S druge strane, dali smo gol, imali bolje prilike i zasluženo trijumfovali. Mogli smo da damo još koji gol, ali nema više vremena za razmišljanje, očekuju nas novi izazovi. Timski duh nas je krasio ceo meč, to je najbitniji faktor iz kog se rodila pobeda. Bilo je mnogo borbe, žara, duela“.

Iako je napravljena dobra podloga za revanš narednog četvrtka, misli svih u Humskoj usmerene su ka nedeljnom okršaju sa kragujevačkim Radničkim.

Idemo meč po meč, činjenica je da smo napravili sjajnu uvertiru. Očekuje nas izuzetno težak susret protiv Radničkog, koji nema šta da izgubi. Došao je novi trener, pokušaće da trgne Kragujevčane, ali verujem u pobedu. Ne razmišljamo mnogo o narednim utakmicama, samo nam je ova sada u glavi“, dodao je Jojić.

Štoper Nemanja Miletić je dobio prednost u odnosu na Sinišu Saničanina, sjajno odradio defanzive zadatke i stekao simpatije Grobara zbog izdanja na Letni. Mada, ne leti.

Završeno je prvo poluvreme. Drago nam je da je ishod pozitivan. Utakmica nije bila nimalo laka. Sparta je dobra i brza ekipa. Pokazali smo karakter od prvog do poslednjeg minuta, što je preduslov za svaku utakmicu, kako u Evropi tako i u prvenstvu. Možda meč nije bilo lep za oko, ali je svaki igrač dao maksimum. Imamo dobre šanse da se, pred našim navijačima, plasiramo u osminu finala“, napomenuo je Miletić.

 


tagovi

FK PartizanMiloš JojićNemanja Miletić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara