Luka Milunović (© MN Press)
Luka Milunović (© MN Press)

Joksimović najavio promene: Radnički se pita kako stati na put Vojvodini

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.04.23. | 18:27

Kragujevčani spojili tri meča bez poraza na stadionu „Čika Dača“

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kragujevca)

Okliznuo se Radnički na voždovačkom Krovu i porazom započeo nadmetanje u plej-ofu Mozzart Bet Superlige Srbije. Bio je to treći uzastopni poraz Kragujevčana u međusobnim okršajima sa popularnim Zmajevima, koji ostaju nesavladiva prepreka za četu trenera Dejana Joksimovića u ovoj sezoni. I u narednoj prvenstvenoj rundi Šumadince očekuje duel sa još jednim rivalom koji im nikako ne leži. Na „Čika Daču“ (sreda, 16 časova, TV Arena Sport 2 Premium) stiže zahuktala Vojvodina, koja je savladala Radnički u obe utakmice osnovnog dela šampionata.  

Izabrane vesti

Novosađani ne znaju za poraz od oktobra, a dve uzastopne pobede u duelima sa Novim Pazarom, uz impresivnu gol-razliku 6:0, dovele su Staru damu na deobu četvrtog mesta na prvenstvenoj tabeli sa sve očajnijim beogradskim Partizanom.

„Vojvodina igra sjajno u poslednje vreme. U nestvarnoj je seriji, a podatak da je poslednji poraz doživela još u oktobru dovoljno govori o kvalitetu. Dolaskom Radoslava Bataka na mesto trenera dodatno su Novosađani dobili na taktičkoj disciplini i agresivnosti, što ih uz individualni igrački kvalitet koji poseduju čini još nezgodnijim protivnikom“, ne oskudeva strateg kragujevačkog superligaša Dejan Joksimović sa pohvalama na račun predstojećeg rivala.

U Radničkom 1923 ne kriju da najviše strepe od ofanzivne tranzicije Novosađana, koja im je zadavala dosta problema i u prethodna dva odmeravanja snaga ove sezone, ali veruju da će ovoga puta uspeti da „utišaju“ najjače oružje svog rivala.

„Biće izuzetno važno da sprečimo ofanzivnu tradiciju, koja je jedno od najjačih oružja Voše. Zbog toga moramo dobro da reagujemo u trenucima kada izgubimo loptu i da odmah napravimo pritisak, kako njihov kvalitet ne bi došao do izražaja. Sigurno će ona ekipa koja nametne ritam igre i uspostavi terensku dominaciju biti bliža osvajanju bodova u ovoj utakmici. Ja se iskreno nadam da ćemo to biti mi“, naglašava šef struke Crvenih.

Utakmica sa Vojvodinom prva je koju će Kragujevčani odigrati pred svojom publikom u doigravanju za vrh tabele. Koliko fudbalerima Radničkog 1923 znači prednost domaćeg terena najbolji govori podatak da nisu poraženi na poslednje tri utakmice pred svojim navijačima, što im daje za pravo da se nadaju pozitivnom ishodu duela sa Novosađanima i nastavku uspešnog niza.

„Naravno da igranje pred našom publikom dodatno stimuliše igrače da pruže svoj maksimum na terenu. Verujem da će to biti slučaj i na utakmici sa Vojvodinom. Siguran sam da će igrači učiniti sve što je u njihovoj moći da ne razočaraju sve one ljude koji sutra budu došli na stadion da ih podrže“, smatra Joksimović.

Strateg Radničkog 1923 najavljuje promene u sastavu svoje ekipe u odnosu na prethodnu utakmicu sa Voždovcem i otkriva da će i ovoga puta šansu dobiti igrači sa manjom minutažom u proteklom delu prvenstva kako bi stručni štab stekao jasniji uvod u njihove mogućnosti, ali i kako bi se sačuvale snage za predstojeće gostovanje Novom Pazaru, koje Crvene očekuje već u subotu.

„S obzirom da nismo previše opterećeni rezultatima u plej-ofu, to nam daje mogućnost da u poslednjih šest kola pružimo priliku što većem broju igrača. To nikako ne znači da mi u ovu, kao i u svaku narednu utakmicu, ulazimo bez ikakvog takmičarskog motiva. Naprotiv, naša je želja da se u svim utakmicama koje nas očekuju do kraja sezone prikažemo u što boljem izdanju i budemo što je moguće konkurentniji. Ja čvrsto verujem da će oni momci koji sutra budu istrčali na teren pružiti svoj maksimum i da će ukazanu priliku iskoristiti na najbolji mogući način“, uverava Joksimović.

Problemi sa povredama i suspenzijama stvar su prošlosti za Kragujevčane, koji će na megdan Novosađanima u maksimalnom sastavu.



tagovi

Dejan JoksimovićRadnički KragujevacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara