Joksimović (©Starsport)
Joksimović (©Starsport)

Joksimović: Stoički smo izdržali pritisak; Linta: Delovali smo tromo i kilavo

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.09.22. | 21:05

„Prvi gol odredio tok utakmice“, kaže trener Kragujevčana

Posle dužeg vremena pesma u svlačionici Radničkog 1923. Crveni su današnjim trijumfom u susretu sa ekipom Mladosti GAT (3:0) prekinuli gubitnički niz i osvojili tri vredna boda pred odlazak na prvu pauzu u prvenstvu.

Strateg kragujevačkog tima Dejan Joksimović ističe da je njegova ekipa u današnju utakmicu ušla pod ogromnim psihološkim pritiskom, koji je nije sprečio da prisutnoj publici na stadionu „Čika Dača“ priušti razlog za zadovoljstvo.

Izabrane vesti

„Mislim da je naš prvi gol posle prekida odredio dalji tok utakmice. Ideja nam je bila da taj prostor iza zadnje linije protivničke odbrane konstantno napadamo pasom, trčanjem… Iz jedne takve situacije došao je penal i drugi gol, nakon čega je sve bilo mnogo lakše. Iskontrolisali smo utakmicu do kraja, propustili još situacija da pobedu učinimo ubedljivijom, ali sve u svemu možemo biti i te kako zadovoljni današnjom igrom i rezultatom. Moram reći da je pritisak na ekipu u nekom prethodnom periodu bio ogroman, ali su ga igrači stoički izdržali. Svesni smo da ovom pobedom nismo uradili ništa spektakularno i da je još mnogo utakmica pred nama. Predstojeću pauzu u prvenstvu iskoristićemo da podignemo nivo fizičke pripremljenosti i unapredimo neke elemente u samoj igri“, izjavio je Joksimović na konferenciji za medije po završetku utakmice.

Novosađani su na gostovanju u Kragujevcu ostavili prilično bled utisak. Trener Aleksandar Linta smatra da je njegova ekipa energetski loše ušla u meč i da su dva primljena gola u prvom poluvremenu odredila sudbinu utakmice.

„Od početka utakmice delovali smo nekako tromo, kilavo, bez prave energije. Primili smo prvi gol iz prekida, pa onda drugi iz penala, što je usmerilo dalji tok utakmice na stranu Radničkog. Pokušali smo da napravimo reakciju u nastavku utakmice, promenili smo čak i sistem igre, ali je sve to bilo nedovoljno da se ozbiljnije ugrozi gol Radničkog. Sigurno da nas je i nešto lošiji teren sprečavao da razvijemo neki naš model igre, ali to svakako ne može da bude alibi za jedno ovako slabo izdanje. Radnički je danas delovao znatno moćnije i brže u odnosu na nas, energetski su bili na daleko boljem nivou, i zasluženo su pobedili. Nadam se da nas ovaj poraz neće previše poremetiti, a pauza koja sledi dobro će nam doći da se malo pregrupišemo i onda krenemo iz početka, ocenio je Linta.



tagovi

Dejan JoksimovićAleksandar LintaMladost Novi SadRadnički KragujevacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara