Jordi Rejna u dresu Šarlota (©AFP)
Jordi Rejna u dresu Šarlota (©AFP)

Jordiju Rejni nije mesto u drugoj ligi Rusije

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.09.23. | 13:05

Reprezentativac Perua rešeta u dresu Torpeda, a Moskovljanima će nove bodove probati da donese ovog ponedeljka od 18.30 časova protiv Rodine

Jedan korak napred, pa dva nazad. Ko god da je savetovao Jordija Rejnu tokom karijere u izboru klubova, Peruanac nije trebalo da ga sluša. Da je bio malo oprezniji ovaj sjajni napadač sada ne bi igrao za Torpedo iz Moskve u drugoj ligi Rusije, ali barem tamošnji navijači mogu da uživaju. Omalenog 29-godišnjaka, visokog svega 169 centimetara uživo će ovog ponedeljka videti igrači Rodine. Od 18.30 časova će ga ugostiti u okviru 8. kola prvenstva.

Da se razumemo, nekadašnji napadač Salcburga i Lajpciga nije došao u Torpedo sa idejom da će da igra u drugoj ligi. Došao je u Rusiju u februaru ove godine, kada je taj klub igrao u Premijer ligi. Međutim, nije mu pomogao da opstane.

Izabrane vesti

Kada je dolazio iz Šarlota Rejna je potpisao ugovor do leta 2026. godine. Još jedna greška. Zbog toga u minulom prelaznom roku nije ni bila opcija da ide iz Moskve, čak ni na pozajmicu. Plaćen je da vrati Torpedo u elitu.

I za sada Peruanac radi šta je do njega. Postigao je tri gola, pri vrhu je liste strelaca, a ovog ponedeljka će protiv Rodine pokušati da prestigne trenutno najboljeg golgetera Islama Mašukova (Alanija), potpisnika pet pogodaka.

18.30: (2,10) Rodina Moskva (3,25) Torpedo Moskva (3,35)

Zbog povrede je Rejna propustio dve utakmice, jedine dve na kojima Torpedo nije dao gol ove sezone. Obe je izgubio, od Sokola (0:1) i Alanije (0:2). Kada je Rejna bio na terenu Moskovljani su beležili mnogo bolje rezultate – tri pobede i dva remija. Centarfor je dao po gol protiv Himkija (2:1), Černomoreca (1:1) i Neftehimika (2:1), a zabeležio je i jednu asistenciju.

Ako Torpedo savlada Rodinu probiće se na deobu treće pozicije zajedno sa Akronom. U Premijer ligu će najbolje dve ekipe na kraju sezone, dok će treći i četvrti u baraž.

Što se tiče Rodine, ona je trenutno 14. na tabeli sa devet poena. Seriju od pet mečeva bez trijumfa prekinula je u prošlom kolu protiv Neftekimika (4:1).

Što se tiče Rejne, njega igranje u drugoj ligi ozbiljno košta. Iako je bio na širem spisku selektora Perua Huana Rejnosa, prema pisanju tamošnjih medija ipak je otpao sa spiska za okršaje sa Paragvajem i Brazilom (7. i 12. septembra). Prethodno okupljanje u junu je takođe propustio, zbog povrede. Do sada je Rejna odigrao 30 utakmica za nacionalni tim i postigao dva gola.

I dalje, ne možemo da se otmemo utisku da je nekadašnji školarac Alijance Lime mogao da napravi mnogo bolju karijeru. Odlazak u Salcburg mu je bio dobar, pozajmicama u Liferingu i Gredigu se izborio za mesto u prvom timu Bikova. Igrao je dobro, pa ga je posle 36 nastupa za Salcburg pozajmio i bratski Lajpcig na zimu 2015. godine, dok je igrao Cvajtu. Međutim, 2017. Rejnu je put odveo u MLS, igrao je prvo za Vankuver Vajtkepse i Di Si Junajted, a poslednji klub u Severnoj Americi mu je bio Šarlot.

---------

Izađi na crtu, ispuni dnevni zadatak sa Mundobasketa i osvoji deo nagradnog fonda od 200.000 dinara!

---------

RUSIJA 2 – 8. KOLO

Subota

Volgar – Saratov 1:2 (0:1)

Himki – Kuban 1:1 (1:1)

Alanija – Jenisej 2:1 (1:0)

Nedelja

SKA Habarovsk – Dinamo Mahačkala 0:2 (0:2)

Šinjik – Neftehimik 1:0 (1:0)

Akron – Černomorec Novorosijsk 0:0

Kamaz – Lenjingradec 1:1 (0:0)

Ponedeljak

16.00: (2,20) Tjumen (3,30) Arsenal Tula (3,10)

18.30: (2,10) Rodina Moskva (3,25) Torpedo Moskva (3,35)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Rusija 2Torpedo Moskvareprezentacija Perua

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara