Edinson Kavani (©AFP)
Edinson Kavani (©AFP)

Još ima baruta u tim nogama: Kavani zapušio usta kritičarima majstorijom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.03.24. | 03:01

Urugvajac konačno pronašao golgetersku formu

Fudbaleri Boke Juniors opravdali su ulogu favorita na startu nacionalnog Kupa pošto su sa 3:0 preslišali Sentral Norte i prošao dalje.

Svetla pozornice su bila uperena ka Edinsonu Kavaniju koji je izgleda konačno pronašao stabilnu golgetersku formu. Vremešni Urugvajac je sa dva gola presudio slabašnom rivalu, čime je stigao do svojih šest pogodaka samo u martu! I te kako će ovo mnogo da znači popularnom Matadoru, ponajviše jer se našao na meti kritičara koji su osporavali njegove kvalitete i maltene sve ono što je uradio rečima da mu je otupela oštrica po kojoj je bio prepoznatljiv. Doduše, ako izuzmemo ono što je radio u mesecu na izmaku, Kavani i nije mogao da se pohvali naročitom formom, jer je u jednom trenutku bio devet utakmica bez pogotka.

Izabrane vesti

No, to se sada menja. Kavani je već u 5. minutu bio jako blizu toga da dovede Boku u vođstvo kada ga je proigrao Migel Merentijel, ali nije uspeo lepo da zahvati loptu prilikom udarca. Već desetak minuta kasnije uspeo je da se revanšira. Ovog puta Lautaro Blanko poslao je lep centaršut koji je Matador pretvorio u gol za 1:0.

Boka je od početka susreta igrala sa visokim intenzitetom, Kevin Zenon je radio veliki posao na sredini terena, a posle Kavanijevog gola je malo usporila. Lopte su više išle unazad i tempo je opao. To je dalo malo više hrabrosti fudbalerima Sentrala Norte koji su krenuli nešto konkretnije napred, međutim nije bilo problema po gol Leandra Breja. Domaćin je bio jako blizu drugog pogotka posle pokušaja Zenona iz slobodnog udarca, ali je njegov pokušaj zaustavio Leandro Rodrigez.

Posle pauze Boka je ponovo zaigrala visokim intenzitetom. Naređalo se nekoliko pokušaja, pre nego što je Kavani zapušio usta kritičarima majstorskim potezom, makazicama na centaršut Merentijela kojim je pre isteka punog sata povisio rezultat na 2:0. Čak su i navijači priznali klasu Urugvajcu, pa se njegovo ime našlo na njihovim usnama...

Od tog momenta bilo je jasno da gosti više nemaju šta da traže, ali nije bio kraj. Merentijel se nagradio za dobru utakmicu i prekinuo niz od pet utakmica bez pogotka u 75. minutu.

Boka će u narednoj fazi igrati protiv pobednika niželigaškog okršaja San Martina de Tukuman i Almirantea. Ipak, pre toga Boku čeka klasik sa San Lorencom na Bombonjeri narednog vikenda.

KUP ARGENTINE - 1. RUNDA

Nedelja

Boka Juniors - Sentral Norte 3:0 (1:0)

/Kavani 18, 57, Merentijel 75/


tagovi

Edinson KavaniBoka juniorsMigel MerentijelArgentina 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara