Naglesman (© Reuters)
Naglesman (© Reuters)

Još je zelen Baby Bayern: Nagelsman popio tri tablete na debiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.07.21. | 18:12

Poraz Bavaraca od Kelna, debitovao Dajo Upamekano

Era Julijana Naglesmana na klupi Bajerna počela je neslavno. Kad bi se gledali samo rezultat i(li) igra možda bi bilo razloga za teže konstatacije, međutim, s obzirom da je u prvom kontrolnom susretu sa Kelnom (2:3) novom treneru nedostajao praktično ceo prvi i dobar deo rezervnog tima razloga za paniku nema. Opet, to je Bajern, nije navikao da gubi makar se igralo za „kikiriki“.

U Vilingenu je duel nemačkog prvaka i Jarčeva imao humanitarni karakter, dva kluba su zajedničkim snagama skupila 100.000 evra pomoći za ugrožene od letnjih poplava. A na terenu viđena je prava kiša golova. Četiri u prvom, jedan u drugom poluvremenu za konačnu pobedu Kelna nad Bavarcima.

Izabrane vesti

Strelci za tim koji se u baražu spasao ispadanja u Cvajtu bili su Jan Tilman u 19. i Mark Ut u 26. i 56. – posebno atrkativan bio je prvi pogodak bivšeg člana Šalkea – dok su za Bajern pogađali Armindo Zajb u šestom i Džošua Cirkze u 33. minutu.

Nagelsman je u prvom meču u ulozi glavnokomandujućeg najboljeg nemačkog kluba posložio ekipu u formaciji 4-2-3-1, oslanjajući se na sistem koji je imao dostao uspeha kod prethodnika, Hansija Flika. Među stativama je počeo Sven Ulrajh, desni bek bio je Hrvat Stanišić, štoperi Dajo Upamekano (Francuz debitovao kao jedini projektovan da igra u prvih 11) i Amerikanac Kris Ričards, na levoj strani je počeo novjlija iz Redigna Omar Ričards (koga je fudbalski prošle sezone uobčlio Veljko Paunović), kao zadnji vezni su dejstvovali još jedan Amerikanac Tejlor But i Nemac Torben Rajn, u ofanzivi Hristofer Skot, Džošua Cirkze i Armindo Zajb, a u napadu Erik Maksim Čupo Moting. Osim iskusnog golmana, te Čupa Motinga, Engeza Ričardsa i Upamekana, svi ostali su rođeni 2000. i kasnije. Pravi Baby Bayern.

U drugom delu igrali su: Hofman - Sar, Nianzu, Lorens, Vita, Kuizans, Rajn, Mosandl, Kopado, Zajb i Tilman.

Plan je da se ekipi 26. jula priključe Gnabri, Sane, Gorecka, Zule, Musiala, Pavar, Koman, Toliso i Levandovski, dok su Nojer, Kimih i Miler dobili voljno do poslednje dana ovog meseca. A sa njima će Bajern izgledati znatno ozbiljnije.

Dotad ga čekaju provere sa Ajaksom (24.7), Borusijom iz Menhengladbaha (27.7) i Napolija (31.7).



tagovi

Prijateljske utakmiceBajern MinhenJulijan NagelsmanDajo UpamekanoKelnmark ut

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara