Brmer na debiju protiv Gane (AFP)
Brmer na debiju protiv Gane (AFP)

Još jedan Brazilac visi za Mundijal zbog povrede

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.10.22. | 15:19

Biće trka s vremenom

Brazil je pred Mundijal zbog povrede već ostao bez Giljermea Arane koji je bio rezervna opcija na levom beku. Što i nije neki veliki udarac ako se zna da Tite na toj poziciji pored pomenutog fudbalera Atletiko Mineira ima još  Aleksa Teljesa, Aleksa Sandra, Renana Lodija, Kaja Enrikea…  

Prošlog vikenda je stigla mnogo alarmantnija vest jer se povredio Totenhemov napadač Rišarlison koji je planiran da bude prva opcija na poziciji centarfora u Kataru. U pitanju je povreda lista, danas će biti urađene detaljne analize a procena je da će biti ozbiljna trka sa vremenom da Rišarlison uđe u avion za Katar.

Izabrane vesti

A od subote je još jedan brazilski adut pod znakom pitanja za učešće na najvećoj smotri svetskog fudbala počinje. Juventusov novopečeni reprezentativac Bremer se povredio u gradskom derbiju protiv Torina i čeka ga pauza. U pitanju je povreda zadnje lože koja zahteva minimum 20 dana mirovanja. U Juventusu se nadaju da bi najveće pojačanje prošlog leta moglo da bude spremno za derbi protiv Intera koji je na programu 6. septembra ali ne postoje nikakve garancije da će se to desiti.

Podsetimo, poslednji rok za selektore da dostave konačan spisak putnika za Mundijal je 14. novembra pa je malo verovatno da će brazilski selektor Tite baš toliko rizikovati sa Bremerom. Pogotovo što je reč o novajliji u nacionalnom timu koji je premijerni poziv dobio za nedavne prijateljske mečeve i debitovao je protiv Gane.

Tite se u štoperskoj liniji do sada oslanjao na tandem Tijago Silva – Markinjos, redovan je na spiskovima bi i Realov Eder Militao koji u nekim opcijama može da igra i kao desni bek. Pozive su od štopera povremeno dobijali i Arsenalov Gabrijel Magaljaeš, Atletikov Felipe, Benfikin Lukas Verisimo, a podsetimo da kao štoper može da odigra i Danilo iz Juventusa.  


tagovi

Fudbalska reprezentacija BrazilaBremerKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara