Veljko Birmančević (©AFP)
Veljko Birmančević (©AFP)

Još jedan gol Birmančevića najavio pobedu Malmea (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 14.08.22. | 16:33

Srbin načeo Sundsval sjajnim pogotkom

Neočekivana eliminacija iz kvalifikacija za Ligu šampiona od Žalgirisa uzrokovala je promenu trenera Malmea. Smenjen je Miloš Milojević, a ekipu trenutno vodi tim-menadžer Andreas Georgson - i beleži solidne rezultate.

U trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope preskočen je Didelanž, dok je posle poraza od Siriusa (1:2) u švedskom prvenstvu savladan Sundsval (3:1) kao uvertira okršaju sa Sivasporom na poslednjem koraku do grupne faze drugog po značaju UEFA takmičenja.

Izabrane vesti

Vrata pobedi nad fenjerašem Sundsvalom otvorio je Veljko Birmančević. Srpski internacionalac odlično je šutirao u 39. minutu, kao iz topa, za svoj sedmi gol u 21 meču tekuće sezone. Četiri ih je dao u prvenstvu i tri na međunarodnoj sceni.

U prvoj sezoni po dolasku u Švedsku iz Čukaričkog, Birmančevićev golgeterski učinak u nacionalnom prvenstvu bio je devet pogodaka, tako da bi do kraja sezone mogao da ga nadmaši. Na međunarodnoj sceni je, takođe, blizu ličnog rekorda - nedostaje mu još samo jedan gol da izjednači prošlogodišnji učinak iz kvalifikacija, potom i grupne faze Lige šampiona.

Pored Srbina, mrežu Sundsvala dvaput je zatresao Ajzak Kiese Telin, za pobedu kojom se Malme popeo na četvrto mesto sa 33 boda iz 18 utakmica. Vodeći Haken trenutno ima dva boda više i meč manje.


tagovi

Veljko Birmančević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara