(© Star sport)
(© Star sport)

Još jedan potpis u Humskoj: Aleksa Purić profesionalac

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.10.20. | 10:57

Het-trik iz Šapca

Dobiće Partizan još jednog profesionalca. Dan pošto se na vernost crno-belima obavezao levi bek Nikola Grković, ugovor sa klubom iz Humske 1 potpisaće i Aleksa Purić.

U pitanju je član omladinskog tima, dokazan pod vođstvom trenera Nenada Brnovića, za koga su u omladinskoj školi procenili da poseduje kvalitet da, kad još malo stasa, zaigra na velikoj sceni. Zato će rođeni Šapčanin parafirati ugovor na tri godine i budućnost vezati za crno-bele, ali će ostati da stiče iskustvo u sadašnjoj uzrasnoj kategoriji.

Izabrane vesti

Purić je štoper iz „klase 2003“, standardan u Brnovićevom timu, u Partizanu se nadaju da bi jednog dana mogao da krene stopama Strahinje Pavlovića. Pogotovo što je i Aleksa iz Šapca, načinio je i on prve korake u Školi fudbala Savacium, gde su za spazili skauti crno-belih i odveli za Beograd. I još jedna poveznica sa aktuelnim centralnim defanzivcem Monaka. Obojici je jedan od prvih trenera bio Zoran Kokanović, baš kao i nešto starijem Saši Lukiću.

Dok je igrao za Savacium, Aleksa Purić je bio redovan član selekcije FS Zapadne Srbije, a u Partizanu predviđaju da će, pod uslovom da nastavi pravilno da s erazvija, dobiti poziv i za odgovarajuću kategoriju na državnom nivou.

Purić je treći igrač ponikao u Savaciumu koji je zavredeo profesionalni ugovor u Humskoj 1, posle Saše Lukića i Strahinje Pavlovića, uz podsećanje da su prva dvojica osigurala klubu veliku finansijsku dobit transferima u Torino i Monako, dogurali do A reprezentacije, pa se na Topčiderskom brdu nadaju nastavku uspešnog niza.


tagovi

Aleksa PurićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara