Još jedan špic u Humskoj: Partizan doveo Brazilca iz Nefčija

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.07.23. | 13:31

Mateus Saldanja doputovao u Beograd na finalizaciju dogovora sa crno-belima

Godinama je negovao igrače iz Afrike u ofanzivnom delu tima, a sad će se u špicu Partizana pojaviti Brazilac. Iz najfudbalskije države sveta u Humsku stiže Mateus Saldanja Marinjo, sa zadatkom da odmeni Rikarda Gomeša koji je pre nekoliko sedmica završio drugi mandat u Humskoj.

Fudbaler koji je protekle sezone igrao za Nefči (pet golova na 20 utakmica) je već doputovao u Beograd, razgovarao sa sportskim direktorom Ivicom Kraljem i trenerom Igorom Duljajem, koji su se lično angažovali na realizaciji posla. A on bi trebalo da bude ozvaničen tokom dana, pošto Saldanja prođe lekarske preglede i potpiše ugovor. Verovatno na tri godine.

Izabrane vesti

Pasionirani ljubitelji fudbala mogli su da uoče Saldanju na nedavnom Prezident kupu u Sankt Peterburgu, gde je u dresu kluba iz Azerbejdžana za rivale imao, između ostalog i Crvenu zvezdu. Na duelu sa srpskim prvakom imao je i jednu šansu, ali mu je odbranio Omri Glazer. Bivši član mlađih kategorija Santosa i Baije najbolje se snalazi kao centralni špic, gde ga stručni štab i vidi u predstojećoj sezoni. A to dalje znači da će za partnera imati Alda Kalulua, koji bi danas trebalo da doputuje u Srbiju i stavi se na raspolaganje Duljaju, te Nemanju Nikolića, uz napomenu da je povratnik iz Vojvodine sposobniji da deluje i kao paker i da namešta šanse inostranom dvojcu.

Mateus Saldanja je pod ugovorom sa japanskim Džef junajtedom, koji ga je zimus pozajmio Nefčiju do kraja kalendarske godine. Prema tom dogovoru, 23-godišnji centarfor je trebalo da ostane još pet meseci u Bakuu, ali kad se umešao Partizan igrač je odabrao dolazak u Beograd, u nadi da će mu to predstavljati promociju ka evropskom fudbalu. Na kraju je posredstvom agenta Brazilac uspeo da se neometano raziđe sa Nefčijem i tako otvori put ka saradnju Partizana i Azijata. Kako mu ugovor sa Japancima ističe poslednjeg dana januara obeštećenje koje će se platiti Džef junajtedu za crno-bele je delovalo prihvatljivo.

Tako će Mateus Saldanja postati osmi novajlija Parnog valjka ovog leta. Došli su golman Aleksandar Jovanović, levi bek Nikola Antić, vezisti Frank Kanute i Aleksandar Šćekić, krilo Ksander Severina i napadači Nemanja Nikolić i Aldo Kalulu. Prema nagoveštajima sa Topčiderskog brda, prelazni rok biće zaključen dovođenjem jednog štopera, a kao najlogičnije rešenje nameće se Matija Nastasić.



 


tagovi

Letnji prelazni rok 2023FK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara