Foto: Star Sportr
Foto: Star Sportr

Još jedna bruka Stoličinih Orlića

Vreme čitanja: 3min | uto. 13.10.20. | 16:51

Na kraju su nam odoleli i Estonci – 0:0

Kakav početak, takav i kraj – sumoran i crn! Jedan od najslabijih ciklusa u novijoj istoriji ovdašnjeg fudbala mlada reprezentacija Srbije zaokružila je još jeddnim poražavajućim rezultatom, remijem bez golova na gostovanju Estoniji – 0:0. Tačno je da su Orlići odavno izgubili sve šanse da se plasiraju na prvenstvo Evrope naredne godine, ali su imali obavezu da dobrim rezultatom najave berićet u narednom ciklusu.

Selektor Ilija Stolica šansu je pružio mlađim snagama, onim mocima koji će u narednom periodu biti oslonci mlade selekcije Srbije. Utisak je kao i u većem delu ovog ciklusa bio bled. Baš bled. Tačno je da je naša selekcija pokazala da je mnogo nadarenija od limitiranog rivala, da je imala veći posed i više udaraca, ali... Na kraju Srbija je jedna od dve selekcije koja u poslednjih pet godina nije zatresla mrežu mladoj reprezentaciji Estoniji. Alarmantan podatak! Baš alarmantan.

Izabrane vesti

Srbija je bila značajno bolji rival u prvom poluvremenu. Selektor Ilija Stolica odlučio se za šarenu postavku i igrače koji su igrali van svoje pozicije. Zvezdin štoper Eraković bio je u ulozi desnog beka, Zlatana Šehovića smo videli kao štopera u tandemu sa nadom Monaka Popovićem. Delovalo je da će Srbija morati da naplati inicijativu, ali je naša selekcija teško ulazila u šanse. Najbolju je propustio Milutin Vidosavljević, kada mu je posle odličnog prijema, sa puno osećaja, u prazan prostor odigrao Slobodan Tedić. Imao je Vidosavljević loš prvi kontakt sa loptom i omogućio golmanu Estonije da mu uđe u šut. Pokušavali su Tedić i vrlo agilni Bosić, na desnoj strani Eraković je pravio višak pomaganjem Vidosavljeviću. Aktivan je i konkretan bio Filip Stevanović.

Srbija je do sredine drugog dela imala čak 18 šuteva ka golu rivala. Međutim, Estonci su imali bolje šanse. Posle jedne kontre i dobre intervencije Aleksandra Popovića, Markus Pom je promašio prazan gol sa 16 metara. Bio je neometan...

Još bolju šansu Estonci su propustili posle kardinalne greške člana zagrebačkog Dinama Damjana Daničića. Okliznuo se visoki levi bek, krenuo je sam ga golu Eino, ali je čuvar mreže Partizana sjajno reagovao. Bio je raspložen Popović, ali je na drugoj strani blistao Valner. Pokupio je sve opasne šuteve... Najviše je pokušavao Tedić - vidno isfrustriran posle silnih odbrana golmana Estonije - trudili su se Stevanović i Bosić... Nije vredelo. Ova utakmica kao da je bila ogledalo jednog ciklusa koji je počeo eksperimentom sa Neškom Milovanovićem. Kasnije nije došlo do velikog pomaka ni pod komandom Ilije Stolice.

Nula. Velika nula. Srbija, koja je predstavljala silu u kategoriji mladih reprezentacija, završila je ciklus remijem u Estoniji i poražavajućim učinkom od samo tri pobede na 12 mečeva.

ESTONIJA – SRBIJA 0:0

Stadion: Jurmala

Sudija: Pol Meklohlin

ESTONIJA (4-2-3-1): Valner – Sar, Sepik, Vilota, Mili – Jarviste, Pom – Uljanov, Valja, Oigus – Reinkort.

SRBIJA (4-2-3-1): Popović – Eraković, Popović, Šehović, Daničić – Topić (od 75. Stojković), Ilić (od 46. Petrović) – Vidosavljević (od 75. Nešković), Stevanović, Bosić – Tedić.

KVALIFIKACIJE ZA EP - GRUPA 5

Danas

Estonija - Srbija 0:0

Letonija - Rusija u toku

18.00: (1.65) Poljska (3.60) Bugarska (5.10)



tagovi

Ilija StolicaFilip StevanovićRadivoj BosićStrahinja Eraković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara