Još jedna katastrofa italijanskog fudbala: Azurini zbog jednog gola elimnisani sa Prvenstva Evrope (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.06.23. | 22:55

Italija izgubila od Norveške i mesto u četvrtfinalu prepustila Švajcarskoj

Nije bilo Italije na Mundijalima u Rusiji i Kataru, a tamošnji fudbal doživeo je još jedan bolan udarac. Mlada reprezentacija Italije doživela ja katastrofu na Prvenstvu Evrope, pošto je porazom od Norveške (0:1) završila takmičenje. I to na najbolniji način. Grupu D Italija je završila bodovno poravnata sa Švajcarskom i Norveškom, ali je na mini tabeli imala gol manje od Sajdžija.

 Švajcarska je otišla dalje i pored katastrofe u sudaru sa neprikosnovenom Francuskom i zakazala četvrtfinale sa Španijom.

Izabrane vesti

Pošteno su se kockali Italijani od početka turnira. Igrali prilično slabo, i to sa vrlo respektabilnim timom čije zvezde su Sandro Tonali i napadač Gnonto. Jesu pobedili Švajcarsku, ali su danas, kada je bilo najpotrebnije, totalno razočarali. O tome govori činjenica da nisu putnuli u okvir gola Norveške.

Tužno veče za Italiju potvrdio je napadač Salernitane Erik Bothajm pogotkom u 65. minutu. Imali su Italijani sasvim dovoljno vremena da izbegnu drugi poraz u grupi, ali su bili ofanzivno inferiorni.

Francuska je odigrala pošteno i profesionalno. Jednostavno, balknaski tim sa grbom Švajcarske nije mogao da parira verovatno prvom favoritu turnira. Sve što su Švajcarci uradili bilo je izjednačenje preko Ndoja. Ali u drugom poluvremenu su Francuzi ubacili u brzinu više i zgazili nedoraslog rivala. Blistao je Rajan Šerki.

GRUPA D

Italija - Norveška 0:1 (0:0)

/Bothajm 65/

Švajcarska - Francuska 1:4 (1:1)

/Ndoj 35 - Đuri 16, Barcola 65, Šerki 76, Kekere 81/



tagovi

Sandro Tonali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara