Detalj sa meča (© Reuters)
Detalj sa meča (© Reuters)

Još jedna majstorica! Atlanta se ugasila, ali bukvalno, povreda kolena Bogdana Bogdanovića (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 19.06.21. | 05:06

Set Kari sa šest trojki režirao slavlje Filadelfije u Džordžiji i zakazao sedmi meč u finalu Istočne konferencije

Valjda je tako najpoštenije. Dva brejka je napravila Atlanta, dvaput je uzvratila Filadelfija. Naolik obračunu Milvokija i Bruklina, putnika u finale Istočne konferncije NBA lige odlučiće još jedna majstorica. Posle pobede ekipe Doka Riversa u Džordžiji, igraće se sedmi meč.

Šta su sve spremni da ponude ova dva tima verujemo da poklonici košarke jedva čekaju noć između nedelje i ponedeljka (dva sata iza ponoćni) i konačan obračun u Fargo centru.

Izabrane vesti

Filadelfija je mudrijom igrom, posebnom u drugom poluvremenu, sprečila Atlantu da završi posao na svom terenu i pobedom 104:99 prišila sebi ulogu favorita, jer će za dva dana biti domaćin. Mada, to u ovoj seriji nema neku posebnu važnost.

Uverili su se u to izabranici Nejta Mekmilana. Mada nošeni glasnom podrškom sa tribina Stejt Farm arene, poklekli su pod teretom velikih očekivanja. Kao da mladi sastav nije bio psihološki spreman za ovu utakmicu.

Atlanta je bolje otvorila meč. Možda baš zbog uticaja publike. Potencijalno i zbog euforije nastale posle brejka u Filadelfiji i iznenadne prilike da osigura plasman u finale Istoka. Već u prvoj četvritni stekla je dvocifrenu prednost (20:8) i tad je delovala spremno za najveći uspeh u poslednjih nekoliko godina. Posebno kad se ima način na koji je koš gostiju zatrpavao Tre Jang. Samo, Fila nije tek takko završila kao lider Istočne konferencije posle osnovnog dela prvenstva. Mic po mic vraćala se u život, poravnala na 29:29, ali je i sama pokazala koliko oscilira, posle izjednačenja dozvolivši Jastrbovima da naprave novu seriju 10:0 i steknu opipljivu prednost. Krajem prvog dela iznosila je četiri poena (51:47), međutim, za ishod duela presudnim se ispostavio početak drugog poluvremena.

I to u režiji sjajnog Seta Karija. Mlađi brat Golden Stejtovog Stefona kao da je od njega primio pelcer dalekometnih hitaca, ubacio je četiri trojke u kratko vremenskom periodu (ukupno šest) i za tili čas okrenuo rezultat. Filadelfija je povela 68:57 i u tom trenutku imala je potpunu kontrolu igre i rezultata. Pogotovo što je i Džoel Embild počeo da se budi posle statičnog prvog poluvremena.

Kočoperna Atlanta se nije dala. Spremila je odgovor. Pre svega preko Trea Janga, ali i izuzetno rasploženog Danila Galinarija. Lider tima je pogađao sa distance, preko čuvara ili na isteknu napada, Italijan dalekometne hice i plamen nade da se može u narednu rundu se rasplamsao. Kao što je Filadelfija u prvom poluvremenu realtivno brzo stigla do egala, tako je Atlanta pokazala od kakvog je materijala. Dva minuta pre kraja Jang je pogodio trojku „s one strane razuma“, primakao domaćina samo na poen zaostatka (93:94) i taman što je publika počela da ludije, Atlanta se – ugasila!?

Dvorana u mraku (© AFP)Dvorana u mraku (© AFP)

Doslovce, jer je u hali nestalo struje, pa je utakmica prekinuta nekoliko minuta (možda i omela tim u naletu). U prenesenom značenju, pošto je dotad svemogugći Tre Jang napravio tri vezane greške (promašio za dva, napravio faul nad Embidom i izgubio loptu u narednom napadu). Takve poklon sjajan tim Filadelfije oberučke prihvata, pa je u završnici rutinski sačuvao teško stečenu prednost i zasluženo pobedio.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Tre Jang, brojao je do 34, pogodio pet trojki, podelio 12 asistencija, uhvatio pet lopti i bio poklretačna Atlante tima. Nedovoljno, jer nije imao dovoljnu podršku saigrača. Kevin Erter je ubacio 17, Danilo Galinari 16, a Klint Kapela 14 poena. Naš Bogdan Bogdanović je podbacio. Svega sedam poena, uz vrlo loše procente. Iz igre je pucao tri od 11, a da ga šut nije slušao vidi se po podatku da je ubacio samo jednu trojku iz šest pokušaja.

U završnici bi verovatno završio neku akciju, odmenio opterećenog Janga (Amerikanac na parketu proveo 40 minuta), ali je napustio teren početkom četvrte deonice i više se nije vraćao. Kako je Atlanta saopštila, u pitanju je bol u desnom kolenu i rano je za procene hoće li biti spreman za majstoricu.

U pobedničkom sastavu, Set Kari je ubacio 24 poena (ukupno šest trojki iz devet pokušaja), ispratio ga je Tobijas Haris, takođe autor 24 poena, Džoel Embid je dodao 22, ali i 13 skokova, dok je Tajris Maksi brojao do 16 (rekord karijere u plej-ofu).

PLEJ-OF NBA LIGE

Polufinale Istočne konferencije

Atlanta – Filadelfija 99:104, rezultat u seriji 3:3

/Tre Jang 34 – Set Kari 24/


tagovi

Set KariDžoel EmbidKlint KapelaDanilo GalinariTre JangBogdan BogdanovićNBA ligaNBA plej-ofFiladelfijaFiladelfija SeventisiksersAtlantaAtlanta Hoks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara