Ilman Ndiaje (©Reuters)
Ilman Ndiaje (©Reuters)

Još jedna pobeda i – Premijer liga

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.04.23. | 11:14

Čempionšip: Šefild Junajted ima prvu meč loptu večeras (21.00) na Bramal Lejnu protiv VBA

Foto-finiš u Čempionšipu. Samo je poznato da će Barnli da se vrati eskpesno u Premijer ligu, traži se još jedan direktan putnik u elitu, a ključa u borbi za plej-of i opstanak.

Šefild Junajted je na pragu povratka u najjače takmičenje na Ostrvu posle dve sezone. Prošle je stao u polufuinalu plej-ofa, a sada je na drugom mestu sa četiri boda više od Lutona, ali i čak dve utakmice manje, pa su se Oštrice naoštrile za povratak u elitu.

Izabrane vesti

U naredna četiri meča potrebna su još tri boda za matematičku promociju, a danas (21.00) je prva meč lopta na Bramal Lejnu kada stiže VBA u meču 38. kola. Četa Karlosa Korberana se bori za plej-of, pa neće biit lako domaćinu kome se smeši overa drugog mesta i ponovo utakmice sa Sitijem, Arsenalom, Mančesterom, Liverpulom, najboljim timovima u Engleskoj.

21.00: (2,00) Šefild Junajted (3,45) VBA (3,80)

VBA je napravio kiks proteklog vikenda koji bi skupo mogao da ga košta. Na svom terenu poražen je od Sanderlenda (1:2), pa sada za Crnim mačkama, koje su na željenom šestom mestu, zaostaje dva boda.

Junajted je drugi najboji domaćin u ligi, ima čak 14 pobeda na svom terenu na 21 meču, od toga tri vezana trijumfa, sa samo jednim primljenim pogotkom. VBA je slavio na dva poslednja meča u gostima, a ovaj meč je jedan od presudnih. Tri boda su imperativ za tim španskog stručnjaka ako želi da ostane u igri za Premijer ligu.

Najbolji igrač Oštrica je senegalski napadač Ilman Ndiaje, strelac 13 pogodaka ove sezone, uz osam asistencija. U poslednje vreme je odličan mladi vezista Džejms Mekati koji je postigao dva gola na prethodna dva meča, a ukupno osam u šampionatu. Problem za VBA je nova povreda napadača Darila Dajka. Amerikanac je skupo plaćen Orlandu protekle zime, ali je veći deo sezone propustio zbog povreda. Za Šefild neće igrati Brauster, Norington Dejvis, O’Konel i Osborn, dok VBA, osim pomenutog Dajka, ne može da računa na Dijanjanu, O’Šeja i Filipsa.

U prvom delu šampionata, Šefild je dobio u Vest Bromviču sa 2:0 pogocima Ndiaejea i Mekbarnija.

ČEMPIONŠIP – ZAOSTALI MEČ 38. KOLA

Sreda

21.00: (2,00) Šefild Junajted (3,45) VBA (3,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ČempionšipŠefild junajtedVBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara