Stadion Dinama (©Shutterstock)
Stadion Dinama (©Shutterstock)

Još samo tri zaražena u Dinamu, trener Hermanštata nervozan

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.07.20. | 10:55

Bukureštanski sastav već u nedelju može na teren

Pre nedelju dana u taboru bukureštanskog Dinama zabeležen je 21 slučaj zaraze korona virusom, od kojih je 18 igrača. Danas iz prestonice Rumunije stižu dobre vesti, pošto su samo tri fudbalera dobila pozitivne rezultate i utakmica koju Crvene pse očekuje sa Voluntarijem prestojećeg vikenda mogla bi da se igra.

Tokom dana situacija bi trebalo da bude jasnija.

Izabrane vesti

"Razgovarao sam s predstavnicima Dinama i rečeno mi je da ima tri pozitivna slučaja u timu. Shodno tome donećemo odluku u vezi sa Dinamovim programom odigravanja zaostalih mečeva. Varijanta za utakmicu sa Voluntarijem je nedelja. U principu smo razgovarali i sa ljudima iz Voluntarija, ali to nije još 100 odsto dogovoreno", izjavio je za Digi Sport Justin Stefan, generalni sekretar rumunske Lige 1.

Slučajevi COVID-19 u Ligi 1 čine da kormilar Hermanštata Ruben Albes bude nervozan.

"Čekanje na sledeći meč nije nužno najteža stvar sa kojom se treba suočiti. Mislim da nas u stvari nervira neizvesnost u kojoj se trenutno nalazimo, u smislu da ne znamo hoćemo li igrati ili ne, na primer kao što je to bio slučaj protiv Dinama", rekao je Španac.

Njegov tim danas očekuje susret sa Vitorulom, najuspešnijim timom plej-auta sa 42 boda, čak 10 više od najbližeg pratioca Klinćenija, a 14 od Hermanštata, doduše uz dva meča više.

"Radi se o teškom protivniku, vrlo važnom timu u rumunskom fudbalu. Dokazao se kao vredan tim i proteklih godina i ove sezone. Igra estetski fudbal, ali mi ćemo upotrebiti sve kvalitete koje imamo za pobedu".

Ruben Albes imaće na raspolaganju sve igrače za utakmicu protiv Vitorul, koja će se održati od 19 časova na Gradskom stadionu u Sibijuu, u 12. fazi plej-aut faze Lige 1.

Ekipa koju trenira George Hadži je neporažena u sedam prethodnih duela (četiri pobede i tri remija), dok Hermanštat zauzima četvrto mesto sa učinkom od tri pobede, remijem i porazom u poslednjih pet mečeva.

RUMUNIJA 1, PLEJ-AUT - 12. KOLO

Sreda

16.00: (2,90) Kindija (3,15) Klinćeni (2,40)

18.00: (3,15) Hermanštat (3,25) Vitorul (2,20)

Četvrtak

17.00: (2,45) KSMS Jaši (3,15) Voluntari (2,80)

Sepsi - Dinamo Bukurešt **odloženo

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija 1HermanštatDinamo BukureštVitorul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara