Jovan Milošević posle debija u Bundesligi: Nadam se samo da će minutaža rasti i da ću namestiti nišan

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.08.23. | 08:32

Talentovani napadač je tokom pripremnog perioda postigao gol Minhenu 1860, a kako prvenstvo bude odmicalo, nada se sve većoj minutaži

Ne tako davno značajne vesti stigle su iz sveta srpskog fudbala. Talentovani Jovan Milošević, koji je pokorio i U17 šampionat Evrope kao najbolji strelac, odlučio je da započne novu fudbalsku avanturu u Štutgartu. Vojvodina je dobila značajno obeštećenje, kao i 12 odsto od narednog transfera 18-godišnjeg golgetera.

Nakon fantastičnog nastupa na Evropskom prvenstvu za kadete, gde je bio najbolji strelac celog turnira, Jovan je privukao pažnju mnogih evropskih klubova. Pred njim su bila vrata Benfike, a i Crvena zvezda je iskazala interesovanje. Međutim, na kraju je Milošević odlučio da karijeru nastavi u Štutgartu. Ostaje žal što nije ostavio veći trag u dresu Vojvodine, ali je uveren da je Bundesliga pravo mesto za dalji razvoj njegovih fudbalskih veština.

Izabrane vesti

A, da i Švabe ozbiljno računaju na rođenog Čačanina videlo se već na startu sezone. Mada se dalo naslutiti i na osnovu pripremama. Pogodio je mrežu Minhena 1860 u pripremnoj meču, a onda u pobedi od 5:0 protiv Bohuma upisao i prve takmičarske minute u prvenstvu Nemačke.

Da, ovo je bio moj debi u Bundesligi. Ušao sam u igru u finišu utakmice, a nadam se da će mi i minutaža, kako prvenstvo bude odmicalo, biti sve veća i veća. Možda ne u prvom delu sezone, ali ću se truditi i pokušati da se nametnem što je moguće pre”, kaže Milošević za Mozzart Sport.

Koliko ste uspeli da se adaptirate na novu sredinu?

Period adaptacije još uvek traje. Potrebno je vreme da se ovaj sistem prihvati kao način života. U Nemačkoj je fudbal veoma popularan i sastavni deo življenja skoro svake nemačke porodice”.

Kakve su ambicije Švaba?

Pa, svi bismo voleli da prođemo što bolje. Da ostvarimo visok plasman i budemo u gornjem delu tabele…To su ambicije i želje, videćemo”.

A, vaše lične želje?

Da dobijem što više prostora i minuta za igru. Da se nametnem, namestim nišanske sprave i da kroz određeno vreme dobijem važnu ulogu u ekipi”.

Još uvek vam je neka vrsta uzora Lionel Mesi?

Da, da. Svima je smešno, ali uvek je bio Mesi. Mada nismo nimalo slični, pre sveka po fizičkim predispozicijama”.

Jedna od želja je i poziv selektora za naš “A” tim?

Tako je. Reprezentacija je i moj san. Srećan sam jer mi je delimično ostvaren kroz mlađe nacionalne selekcije. Nadam se da ću jednom braniti boje Srbije i u A selekciji, naravno, kada selektor i treneri procene da je za to došlo vreme”.

Da se vratimo Bundesligi. Ko je najpopularniji fudbaler u Nemačkoj?

Trenutno je, čini mi se, Hari Kejn! U mom klubu su negde svi tretirani slično, samo što publika voli Girasija, Sosu, Zagadua… Da se ne ogrešim naša publika voli sve igrače”.

Vaš naredni rival je RB Lajpcig?

Već u petak igramo u Lajpcigu. Pred nama je bitan i težak meč. Smatram da će utakmica biti jako zanimljiva i neizvesna”.

Da li ima vremena za markete, restorane jer nas interesuju i cene u Nemačkoj?

Joj, za cene ne znam baš najbolje… Hrana je čini mi se kao u Srbiji, ali je sve ostalo preskupo. Tajči (Tanja je Jovanova mama, prim. aut.) kuka po ceo dan jer se sve plaća”, kroz osmeh zaključuje javljanje za Mozzart Jovan Milošević.


 


tagovi

Jovan MiloševićBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara