Jovanović (© Maccabi Tel Aviv FC)
Jovanović (© Maccabi Tel Aviv FC)

Jovanović je savršen napadač za Makabi, a Krstajić trener koji napada titulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.03.22. | 21:49

Velikan iz Tel Aviva opet kandidat za naslov, pogodio i Boaći

Srbi su preporodili Makabi! Kad su dolazili obećali su da će dati sve za uspeh velikana iz Tel Aviva, a izgleda da Mladen Krstajić i Đorđe Jovanović drže reč, pošto su najtrofejniji klub Izralea vratili u konkurenciju za titulu. Kolo pre kraja osnovnog dela prvenstva klub sa Blumfild stadiona opet je kandidat za naslov, u šta je malo ko verovao posle katastrofalnog početka sezone.

Najpre je Krstajić angažovan na funkciju šefa stručnog štaba, zatim je na njegov predlog iz Čukaričkog doveden Jovanović da proširi ofanzivan potencijal i Makabi je zaređao pobede. Poslednja je zabeležena u 25. kolu nad Beitarom iz Jerusalima (3:1) kojom je razlika u odnosu na imenjaka iz Haife svedena na samo šest bodova. Kad je Krstajić došao iznosila je čak deset, što svedoči da je nekadašnji selektor reprezentacije Srbije preporodio ekipu i ostao veran rečima kako će se na prvoj stanici inostrane karijere truditi da ostavi što bolji utisak kako bi otvorio vrata nekom od kolega da radi u izraelskom fudbalu.

Izabrane vesti

Pod Krstajićevim vođstvom Makabi je na 12 prvenstvenih utakmica ostvario čak devet pobeda, zabeležio samo dva remija i pretrpeo jedan poraz od aktulenog prvaka (tad je vodio 2:0), ali je serijom dobrim rezultata prišao lideru, s tim da je između njih Hapoel iz Ber Ševe, sa dva boda viška. A serija od šest pobeda je najduža bilo kog kluba u Izraelu.

Za takav preporod jednako je zaslužan i Đorđe Jovanović. Otkako je stigao u zimskom prelaznom roku potvrdio je da sve urađeno na superligaškim terenima i te kako ima podlogu. U prvenstvu Izraela je odigrao pet utakmica i na njima postigao pet golova. Savršen učinak. Baš takav špic je bio potreban Makabiju, koji u ovom času ima drugi najbolji napad lige.

Jovanović je pri rezultatu 1:0, u 66. minutu, sjajno reagovao na odbitak i sa oko 20 metara poslao kiflu u rogalj gostujućeg gola, čime je praktično obezbedio slavlje domaćinu, iako ga je kasnije – utešnim pogotkom – ugrozio Ričmond Boaći. Nekadašnjem centarforu Crvene zvezde to je bio peti pogodaku sezoni.

Do kraja osnovnog dela prvenstva Izraela ostalo je samo još jedno kolo, posle čega će prvih šest na tabeli igrati po deset utakmica u plej-ofu. Dovoljno vremena da se stigne Makabi iz Haife i posle godine pauze titula vrati u Tel Aviv.



tagovi

IzraelIzrael 1Makabi Tel AvivMladen KrstajićĐorđe Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara