Đorđe Jovanović (©Reuters)
Đorđe Jovanović (©Reuters)

Jovanović napušta Makabi? Izraelci već spremili zamenu

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.06.23. | 14:22

U slučaju da reprezentativac Srbije ode iz Tel Aviva, na njegovom mestu će biti angažovan centarfor Kirjot Šmone Dor Turgeman

Fudbalski reprezentativac Srbije Đorđe Jovanović ima još godinu dana ugovora sa izraelskim prvoligašem Makabijem iz Tel Aviva, ali po svoj prilici neće ga odraditi do kraja. Izraelski mediji javljaju da ima interesanata za 24-godišnjeg napadača, a Makabi je i više nego voljan da ga proda, kako bi zaradio obeštećenje. Štaviše, već je spremio i zamenu za Jovanovića, nanišanio je 19-godišnjeg centarfora Kirjat Šmone Dora Turgemana.

Iza Jovanovića je vrlo dobra sezona, iako nije ulepšana nekim trofejem. Ne može to da ide previše na dušu bivšeg fudbalera Partizana, Lokerena, Kadiza i Čukaričkog, jer on je svoj deo posla dobro radio. Na 43 meča u svim takmičenjima postigao je 22 gola, uz još pet asistencija. U prvenstvu Izraela je od toga dao 15 pogodaka, zajedno sa Igorom Zlatanovićem iz Makabi Netanje je podelio peto mesto na listi strelaca.

Izabrane vesti

Sada Jovanović ulazi u poslednju godinu ugovora potpisanog u februaru 2022, s tim da Makabi ima klauzulu po kojoj može da ga produži za još dve sezone. Ipak, ideja je da to ne radi, jer trener žutih Aitor Karanka ima ideju da promeni formaciju i da, umesto sa dva napadača, od sledeće sezone igra samo sa jednim. Prednost u odnosu na Srbina ipak bi verovatno dobio Eran Zahavi, koji je kapiten Makabija, najveća zvezda kluba i najbolji strelac ekipe sa 20 pogodaka.

Uz to, ako bi Jovanović bio prodat, u timu bi se oslobodilo još jedno mesto za stranca. Turgeman ga ne bi zauzimao, on je mladi reprezentativac Izraela, a Karanka bi najradije angažovao inostrano pojačanje na nekoj drugoj poziciji.

Utorak, 20.45: (6,75) Bugarska (4,00) Srbija (1,53)

U ovom momentu nije poznato gde bi Jovanović mogao da nastavi karijeru, a 24-godišnji fudbaler u ovom trenutku verovatno i ne razmišlja o tome previše. Koncentriše se na predstojeći susret sa Bugarskom (utorak, 20.45) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, posle povreda Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Luke Jovića, Jovanović i Dejan Joveljić su ostali jedini napadači kojima selektor Dragan Stojković raspolaže u ovom prozoru.

U prijateljskoj utakmici sa Jordanom (3:2) u Beču Jovanović je bio starter, a u drugom poluvremenu je ustupio mesto Joveljiću.



tagovi

Letnji prelazni rok 2023Makabi Tel AvivĐorđe Jovanovićletnji transferiIzrael 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara