(©Reuters)
(©Reuters)

Jovanović poveo Makabi na prvo mesto ispred Haife

Vreme čitanja: 1min | pon. 10.10.22. | 21:49

Žuto-plavi dobili gradski derbi sa Hapoelom – 3:0

Nezadovoljno su mrmljali navijači Makabija iz Tel Aviva kada su njihovi ljubimci izgubili veliki derbi od imenjaka iz Haife, učesnika Lige šampiona, ali večeras su im na licima široki osmesi.

Tim Vladimira Ivića je dobio veliki gradski derbi protiv Hapoela, ali to nije sve, nego su ga ta tri boda lansirali na prvo mesto tabele, ispred Haife – 3:0. Jedan od junaka utakmice bio je srpski reprezentativac Đorđe Jovanović, koji je postigao treći gol i stavio tačku na trijumf.

Izabrane vesti

Makabi koji je eliminisao Crvenu zvezdu u kvalifikacijama za Ligu šampiona plaća ceh, kao što se to obično biva manjim klubovima kada se dohvate elite, igranju na dva jaka fronta. Posle sedam kola zeleno-beli imaju već dva poraza i Makabi Tel Aviv je to iskoristio da se večerašnjom pobedom domogne čelne pozicije.

Hapoel Tel Aviv broji jako teške dane, pri samom je dnu tabele, ali je večeras pružio dobar otpor favoritu. Ivićev tim je do vođstva došao tek u 75. minutu preko Glouka, koji je najveći talenat izraelskog fudbala.

Samo pet minuta kasnije Eran Zahavi, jedan od najboljih izraelskih napadača u 21. veku, duplirao je prednost domaćih, a tačku na meč stavio je Đorđe Jovanović pogotkom u 95. minutu.

Inače, prvo poluvreme je bilo u prekidu dvadesetak minuta zbog bakljade obe grupe navijača, koji su tu pirotehniku bacali na teren.


tagovi

Vladimir IvićMakabi Tel AvivIzrael 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara